Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Francijas hokejisti Iē un Menjē atvadu mačā uzvar Slovēniju

Francijas hokeja izlase valstsvienības vārtsarga Kristobala Iē un uzbrucēja Lorēna Menjē atvadu mačā pirmdien pasaules čempionāta B apakšgrupas cīņā ar 4:1 (0:0, 2:0, 2:1) pārspēja Slovēniju.

Francūži apakšgrupā nav iekļuvuši labākajā četriniekā, līdz ar to laukuma saimniekiem šī bija pasaules čempionāta pēdējā spēle. Tajā no valstsvienības atvadījās 41 gadu vecais Iē, kurš izlasei palīdzējis 13 pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs, kā arī 38 gadus vecais uzbrucējs Menjē, kurš spēlējis 17 meistarsacīkstēs un vienā Olimpiādē.

Savā pēdējā mačā izlasē Iē atvairīja 26 no 27 pretinieku mestajām ripām.

Tikmēr ar "hat-trick" Francijas izlasē atzīmējās Antuāns Rusels, bet viens precīzs metiens Johanam Auvitu. Savukārt slovēņiem goda vārtus augstākās divīzijas pēdējā mačā guva Jans Muršaks.

Kā vēstīs, šīs apakšgrupas ietvaros Kanāda ar 5:0 (2:0, 2:0, 1:0) pārspēja Norvēģiju.

Kanādiešiem ar diviem precīziem metieniem izcēlās Koltons Paraiko, bet pa vieniem vārtiem Breidenam Šenam, Markam Šeifelem un Zemgus Girgensona komandas biedram Bufalo "Sabres" rindās Raienam O'Reilijam.

Četrus no pieciem vārtiem kanādieši guva vairākumā.

Norvēģi šajā mačā pa Čada Džonsona vārtiem meta vien desmit reizes, pie tam trešajā periodā neizpildot nevienu metienu.

B apakšgrupas kopvērtējumā pasaules čempionei Kanādai ir 16 punkti, bet ar 13 punktiem otrā ir Čehija. Tālāk ar 12 punktiem seko Šveice, bet 11 punkti ir Somijai. Šī četrotne jau nodrošinājusi vietu ceturtdaļfinālā.

Tikmēr desmit punkti ir Francijai, bet astoņus punktus guvusi Norvēģija, četri punkti Baltkrievijas kontā, bet kopvērtējumu ar punktu noslēdz Slovēnija, kas nākamajā sezonā atgriezīsies pasaules čempionāta pirmajā divīzijā.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta A apakšgrupas spēlē pirmdien ar rezultātu 0:5 (0:2, 0:2, 0:1) zaudēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai Krievijai.

Apakšgrupu turnīru Latvija noslēgs otrdien, kad spēkosies ar mājinieci Vāciju. Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, latviešiem būs jāizcīna uzvara.

Krievijas izlases rindās ar precīziem metieniem izcēlās Bogdans Kiseļevičs, Ivans Teļegins, Belovs un divi Tampabejas "Lightning" hokejisti Vladislavs Namestņikovs un Ņikita Kučerovs. Tikmēr Iļja Sorokins atvairīja visas 24 Latvijas hokejistu mestās ripas.

Pirms tam šīs apakšgrupas spēlē Dānija ar 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) pārspēja Itāliju.

Līdz ar zaudējumu itāļi A apakšgrupā paliks pēdējie un atstās elites divīziju, nākamsezon startējot pirmās divīzijas A grupas turnīrā.

Dāņiem vārtus guva Niklass Hards, bet otru ripu savos vārtos iemeta itālis Aleksanders Egers. Vārtu guvums tika ieskaitīts Pēteram Reginam, kurš no dāņiem pēdējais pieskārās ripai.

Sebastians Dāms Dānijas izlases vārtos atvairīja visas 16 itāļu mestās ripas.

A apakšgrupas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 17 punktiem sešās spēlēs ir Krievija, kam ar 15 punktiem seko ASV, bet pie 13 punktiem tikusi Zviedrija. Latvijai un Vācijai ir pa deviņiem punktiem, septiņi punkti ir Dānijai, bet pie četriem punktiem tikusi Slovākija. Tikmēr Itālija septiņās spēlēs ieguva vienu punktu un atstās elites divīziju.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas noslēgsies otrdien, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas - Itālija un Slovēnija - spiestas pamest augstāko divīziju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi