Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Federācija Latvijas hokeja izlases uzdevumu pasaules čempionātā atzīst par neizpildītu

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde atzinusi valstsvienībai sniegto uzdevumu pasaules čempionātā par neizpildītu, informē federācija.

Latvijas hokejisti Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā notikušajā pasaules čempionātā izcīnīja trīs uzvaras septiņās spēlēs, kas kopvērtējumā starp 16 valstsvienībām ļāva ieņemt 11.vietu. LHF izlasei bija izvirzījusi uzdevumu ieņemt vismaz desmito pozīciju.

Vispirms ar 3:2 pirmo reizi šī turnīra vēsturē tika uzveikta Somija, bet pēc tam ar 2:3 nācās atzīt Vācijas izlases pārspēku. Turpmākajās divās spēlēs Latvija izcīnīja divus panākumus, ar 5:4 apspēlējot Kazahstānu un 6:5 ASV, kas deva reālas cerības iekļūt ceturtdaļfinālā.

Pēc tam gan nācās samierināties ar trim zaudējumiem pēc kārtas - 1:4 pret Krieviju, 1:3 pret Baltkrieviju un 2:3 pret Šveici, neiekļūstot ceturtdaļfinālā un otro gadu pēc kārtas pasaules čempionātā ierindojoties 11.vietā.

Latvijas izlases sastāvā pasaules čempionātā Minskā debitēja trīs jaunie hokejisti, kuri līdz šim šāda līmeņa turnīros nebija piedalījušies - aizsargs Jānis Jaks, uzbrucējs Roberts Lipsbergs un vārtsargs Ivars Punnenovs.

Salīdzinot ar 2013. gadu, Latvijas izlase par divām vietām pakāpusies Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangā, ieņemot devīto pozīciju.

Tāpat LHF trešdien notikušajā valdes sēdē nolēma neizskatīt hokeja skolas "Rīga" jauniešu komandas iesniegumu par dalību Baltkrievijas atklātajā hokeja čempionātā. LHF valde pamatoja, ka iesniegums tiks izskatīts nākamajā valdes sēdē augustā vienkopus ar pārējiem iesniegumiem ar lūgumu atļaut Latvijas klubiem startēt citu valstu čempionātos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi