Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Domā jau par Kanādu

Kapteinis Kaspars Daugaviņš: kondīcijas virsotnei jābūt uz pirmo PČ spēli.

Izturējuši nepilnu divu dienu pašizolāciju. Latvijas izlases hokejisti svētdienas pēcpusdienā, pēc pasaules čempionāta Covid-19 protokola, līdzīgi kā visas pārējās komandas, viesnīcā Radisson Blu Latvija izolējās savās istabiņās un tikai otrdienas rītā iznāca no "ierakumiem". Ēdienu spēlētājiem piegādāja uz numuriņiem. "Es nezinu, kā bija citiem, bet man istabiņā bija velotrenažieris, tāpēc varēju sevi fiziski nedaudz nodarbināt," Dienai pastāstīja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš, kurš otrdien sasniedza Kristus vecumu – 33 gadus. "Jūtos gluži tāpat kā 32 gados," vaicāts par sajūtām, nosmēja Kaspars. Pasaules čempionātu Rīgā Latvijas izlases sāks piektdien ar spēli pret Kanādu.

Otrdien komanda trenējās Arēnā Rīga, bet trešdien paredzēts pirmais treniņš jaunuzceltajā Daugavas stadiona ledus hallē. "Lielākais darba apjoms jau ir paveikts. Neko daudz jau var vairs nevar izmainīt – strādājam pie niansēm," norādīja kapteinis. Pagājušajā nedēļā divās pārbaudes spēlēs Latvijas izlase zaudēja Šveicei ar 0:3 un 1:2. Rezultāti norāda uz nepieciešamību uzlabot sniegumu uzbrukumā. "Šīs divas spēles mums bija ļoti vērtīgas, jo spēlējām pret spēcīgu pretinieku. Manuprāt, Šveice ir Top-4 komanda. To apliecina arī šveiciešu aizsniegšanās līdz medaļām. Viņi spēlē ļoti ātru hokeju un būs medaļu pretendenti arī šajā čempionātā." Runājot par Latvijas izlases gatavību, visam vajadzētu būt kārtībā. "Ēriks (fiziskās sagatavotības treneris Ēriks Visockis – aut.) saka, ka kondīcijas virsotne būs uz pirmo spēli, un mums nav pamata viņam neticēt." Otrajā spēlē pret Šveici Daugaviņš spēlēja pirmajā maiņā ar Rodrigo Ābolu un Lauri Dārziņu. Otrdienas treniņā šāds virknējums bija saglabāts. "Es nezinu, vai ar Rodžu un Lauri būsim kopā arī pirmajā čempionāta spēlē. Tas jājautā treneriem. Par šo tēmu ar viņiem neesmu runājis."

Latvijas izlasei pārbaudes spēļu cikls vairākkārt bijis izteikti nesekmīgs, bet pēc tam pasaules čempionātā (PČ) komanda priecējusi ar saturīgu sniegumu. Pēdējais piemērs ir 2018. gads. Pirms PČ Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā Latvijas valstsvienība zaudēja visās deviņās pārbaudes spēlēs, bet čempionātā iekļuva ceturtdaļfinālā. "Es jau ceru, ka tradīcija turpināsies un mums būs labs čempionāts. Pārbaudes spēles nav salīdzināmas ar pasaules čempionāta cīņām, kad ir pilnīgi cita motivācija un atbalsts. Šoreiz klātienē mūs nevarēs atbalstīt līdzjutēji, bet tik un tā atdeve būs pilnīgi cita."

Otrdien aplūza pēdējais cerību salmiņš tribīnēs ieraudzīt vismaz ierobežotu skaitu atbalstītāju. Tieslietu ministrs Jānis Bordāns pirmdien pēc koalīcijas sadarbības sanāksmes sacīja, ka uz Ministru kabineta sēdi tiks meklēti risinājumi, lai vismaz daļa skatītāju varētu klātienē redzēt pasaules hokeja čempionāta spēles. Otrdien Izglītības un zinātnes ministrija bija plānojusi iesniegt minēto priekšlikumu Ministru kabineta sēdē, tomēr Ministru prezidents Krišjānis Kariņš neiekļāva šo jautājumu valdības sēdes dienaskārtībā. Premjers atteikumu pamatoja ar faktu, ka priekšlikums netika atbalstīts valsts pārvaldes un piesaistīto ekspertu Operatīvajā vadības grupā. Fanu kustības aktīvisti ar šādu scenāriju bija rēķinājušies. Sporta draugu kopas Namejs vadītājs Jānis Barkāns ar domubiedriem ir izplānojis fanu aktivitātes čempionāta pirmajā dienā. Visi ir aicināti nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa. No pulksten 13.30 līdz 15 norisināsies atceres pasākums Ivana kapos pie Sergeja Žoltoka, bet no plkst. 16 līdz 18 – pie Kārļa Skrastiņa Meža kapos.

Latvijas Hokeja federācijas vadītāji savukārt ir parūpējušies, lai leģendu auru sajustu spēlētāji. Komandas ģērbtuvē ir leģendāro hokejistu Žoltoka un Skrastiņa un ilggadējā izlases ārsta Jāņa Kvēpa fotokolāža ar saukli "Aiziet!".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi