Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Dānijas un ASV izlases ar uzvarām pietuvojas PČ ceturtdaļfinālam

Dānijas un ASV izlases sestdien svinēja uzvaru pasaules hokeja čempionāta Tamperē un Helsinkos spēlēs.

B grupā, kur spēlē Latvijas izlase, Tamperē ASV pagarinājumā ar 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 1:0) pieveica Zviedriju.

Trešajā minūtē Rasmuss Dālins izvirzīja zviedrus vadībā.

Amerikāņi atspēlējās un izvirzījās vadībā ar astotajā minūtē gūtajiem Edama Godeta vārtiem un 62 sekundes pirms pārtraukuma vairākumā iemesto Neita Šmita "golu" - 2:1.

47.minūtē zviedri rezultātu izlīdzināja, kad vārtus guva Kārls Grundstrēms, - 2:2, un nācās spēlēt pagarinājumu.

Uzvaras vārtus 12 sekundes pirms papildlaika beigām iemeta Godets, kurš trešo vārtu guvumā piedalījās ar rezultatīvu piespēli.

Divas rezultatīvas piespēles uzvarētājiem sakrāja Tomass Tinens, bet vārtos Džeremijs Sveimens tika galā ar 20 zviedru metieniem.

Zviedrijas izlases vārtos Līnuss Ulmarks atvairīja 21 no 24 metieniem.

Plkst.16.20 notiks Somijas mačs ar Austriju, bet plkst.20.20 viena otrai pretī stāsies Čehija un Norvēģija. Dienas otro spēli translēs televīzijas kanāli "360TV" un "8TV", bet trešo spēli - kanāls "360TV hokejs".

B grupā līdere ar 13 punktiem piecās spēlēs ir Somija, tālāk ar 12 punktiem ir Zviedrija. Trešo vietu ar desmit punktiem ieņem ASV, bet ceturtajā pozīcijā ar septiņiem punktiem četros dueļos ir Čehija. Ar pieciem punktiem seko attiecīgi piecas un četras cīņas aizvadījusī Latvija un Norvēģija, četri punkti piecās spēlēs ir Austrijai, kamēr Lielbritānija tikusi pie punkta.

Svētdien Latvija pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs otrdien ar maču pret Zviedriju.

Tikmēr A grupā Helsinkos Dānija pieveica Franciju ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0).

Rezultātu 17.minūtē atklāja Peters Regins, bet rezultāta starpību 26.minūtē vairākumā dubultoja Joahims Blihfelds - 2:0.

Pusotru minūti pirms mača beigām Jūlians Jākobsens iemeta ripu tukšos pretinieku vārtos.

Uzvarētājiem pa divām rezultatīvām piespēlēm sakrāja Markuss Lauridsens un Frederiks Storms, bet vārtos Sebastians Dāms atvairīja visus 19 pretinieku metienus.

Francijas vārtsargs Anrī Korentēns Baiss tika galā ar 27 no 29 metieniem.

Dānija pietuvojās iekļūšanai izslēgšanas spēlēs, bet Francijai šāda iespēja ir vairs tikai teorētiska.

Grupas otrajā mačā plkst.16.20 tiksies Kanādas un Šveices izlases, bet dienas noslēgumā spēkus mēros Itālija un Slovākija. Dienas otro spēli pārraidīs "360TV hokejs", bet dienas noslēdzošā spēle tiks rādīta Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV7).

Helsinku grupā pa 12 punktiem četrās spēlēs ir Kanādai un Šveicei, kā arī piecās cīņās Vācijai. Deviņi punkti piecās cīņās ir Dānijai, sešus punktus guvusi Slovākija, piecus Francija, Itālijai ir viens punkts, bet Kazahstāna pagaidām ir bešā.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) atstādināja no IIHF rīkotajām sacensībām visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un klubus. Krievijas un Baltkrievijas vietā spēlēs Francija un Austrija, kuras bija rangā visaugstāk esošās izlases no valstīm, kam nebija paredzēts spēlēt augstākajā divīzijā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas atšķirībā no pagājušā gada pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Slovēnija un Ungārija.

2022.gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies līdz 29.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi