Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Bukmeikeri: Krievijai kaut punkta zaudējums pret Latviju būtu milzīga neveiksme

Betsafe bukmeikeri ir skeptiski noskaņoti par Latvijas hokeja izlases iespējām atņemt Krievijas izlasei kaut punktu abu izlašu paredzētajā spēlē Pasaules čempionātā Ķelnē, kas notiks pirmdienas vakarā.

Latvijas izlase Krieviju Pasaules čempionātā pieveikusi divreiz – 2000. un 2003. gadā, abas reizes ar vienu vārtu pārsvaru (3:2 un 2:1). Uzvaras palikušas hokeja izlases vēsturē lielāko panākumu sarakstā, jo Latvijas un Krievijas hokeja resursu atšķirīgie izmēri ir ļoti uzskatāmi.

Neskaitot abas lieliskās uzvaras, Latvija ar Krieviju pasaules čempionātos tikusies vēl sešas reizes un visās sešās pārējās cīņās zaudējusi un ielaidusi vismaz četrus vārtus. Pēdējā tikšanās reize bija pirms gada, kad Leonīda Beresņeva vadībā Latvijas izlase vārtus neguva un cieta sakāvi ar 0:4.

Šoreiz Ķelnē manāma cita, nedaudz neierastāka Latvijas izlase. Jaunā galvenā trenera Boba Hārtlija vadībā, čempionāta pirmajās trīs spēlēs netika ciests neviens zaudējums, un izlase nodemonstrēja raksturu arī grūtos brīžos, protot gan izturēt Slovākijas spiedienu, gan pēdējās minūtēs salauzt Itālijas pretestību. Vai Hārtlijam izdosies kļūt par trešo Latvijas izlases treneri, kurš svinējis uzvaru pār Krieviju? Iepriekš to paveica Haralds Vasiļjevs un Kurts Lindstrēms. Hārtlijam blakus būs vīrs, kurš uzvaru pār Krieviju PČ mačā divreiz jau izbaudījis – dažiem negaidīti izlasē iekļautais Jānis Sprukts bija izlases sastāvā gan slavenajā spēlē Sanktpēterburgā 2000. gadā, gan 2003. gadā Somijā.

Betsafe bukmeikeri par favorīti nešaubās, uzskatot, ka Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai Krievijas izlasei kaut viena punkta zaudējums pret Latviju būtu milzīga neveiksme. Iespēja, ka Krievija 15. maijā svinēs uzvaru pamatlaikā, novērtēta ar ļoti zemo koeficientu 1,09.

Interesanti, ka vēl nevienā Latvijas un Krievijas savstarpējā spēlē Pasaules čempionātā nav fiksēts neizšķirts vai bijis nepieciešams papildlaiks. Vai pēc astoņām vienas komandas uzvarām pamatlaikā beidzot pienāks nepieciešamība spēlēt papildlaiku? Betsafe pārstāvji šo iespēju vērtē ar koeficientu 14,50.

Tieši ar tādu pašu koeficientu novērtēta arī Latvijas iespēja pamatlaikā pieveikt Krieviju. Betsafe bukmeikeri Hārtlija vadītajai izlasei piedēvē daudz lielākas iespējas apspēlēt Krieviju nekā, piemēram, Dānijai, kuras uzvaras pamatlaikā bija koeficients 23,00. Savukārt Latvijas iespēja paņemt kaut vienu punktu, kas lieti noderētu cīņā par ceturtdaļfinālu un augstāku izsēto vietu, raksturotas ar koeficientu 7,25.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi