Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bļugers un Penguins nepārvar Stenlija kausa pirmo kārtu

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda trešdien noslēdza Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņu.

"Penguins" Stenlija kausa Austrumu divīzijas pusfināla sestajā spēlē viesos ar rezultātu 3:5 (2:2, 1:3, 0:0) piekāpās Ņujorkas "Islanders", kas sērijā līdz četrām uzvarām bija pārāka ar 4-2.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātam pieteikusi maksimālo skaitu hokejistu, līdz ar to Bļugers nevarēs palīdzēt valstsvienībai Rīgā notiekošajās meistarsacīkstēs.

Viesi bija apņēmīgi uzvarēt sesto maču, jo jau pēc nospēlētas nepilnas pusotras minūtes panāca 1:0. Tiesa, četras minūtes vēlāk Antonī Bolivjērs izlīdzināja rezultātu, bet perioda otrajā pusē uz Džeika Gencela vārtiem atbildēja Kails Palmjēri.

Arī otrās trešdaļas otrajā minūtē "Penguins" izvirzījās vadībā, precīzi metot Džeisonam Zakeram. Tomēr turpinājumā spēle pagriezās pretējā virzienā. Perioda devītajā minūtē Broks Nelsons un Raiens Paloks ar 13 sekunžu starpību guva divus vārtus un ieguva mājiniekiem vadību. Trešdaļas 12.minūtē Nelsons panāca jau 5:3.

"Islanders" vārtsargs Iļja Sorokins atvairīja 34 metienus un uzvarēja arī savā ceturtajā sērijas spēlē, pirmajā kārtā ielaižot vien vidēji 1,95 ripas. Tristans Džerijs tika galā ar 19 ņujorkiešu metieniem.

Bļugers spēlēja septiņas minūtes un 24 sekundes, vienu minūti un 17 sekundes mazākumā. Viņam atvēlētajā laikā latvietis pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, uzvarēja sešos no 14 iemetieniem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Regulārajā čempionātā Bļugers piedalījās 43 spēlēs, kurās guva septiņus vārtus, atdeva 15 rezultatīvas piespēles un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +10. Stenlija kausā viņš sešos mačos palika bez punktiem un iekrāja negatīvu lietderību -2.

Abas komandas Austrumu divīzijā regulārajā čempionātā savā starpā tikās astoņas reizes, no kurām sešās uzvarēja "pingvīni", kas savā laukumā bija nepārspēti. Piecas no šīm cīņām noslēdzās ar vienu vārtu starpību.

"Penguins" ir garākā aktīvā izslēgšanas turnīru sērija Ziemeļamerikas profesionālajā sportā - Pitsburgas vienība "play-off" spēlēja 15.gadu pēc kārtas.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā vienības katra izspēlēja 56 dueļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi