Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bļugers Stenlija kausa izcīņu sāk ar zaudējumu pagarinājumā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers kopā ar Pitsburgas Penguins komandu svētdien piedzīvoja zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā spēlē.

"Penguins" Austrumu divīzijas pusfināla pirmajā spēlē mājās ar 3:4 (1:1, 1:0, 1:2, 0:1) pagarinājumā zaudēja Ņujorkas "Islanders", sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 0-1.

Astotajā minūtē ņujorkiešus vadībā izvirzīja Kails Palmjēri, kurš no iemetienu apļa trieca ripu "Penguins" vārtos. Nepilnas četras minūtes pēc viesu vairākiem bloķētiem metieniem Frederiks Gudro no aptuveni tā paša punkta panāca 1:1. Perioda priekšpēdējā minūtē viesus no nonākšanas iedzinējos glāba vārtu stabiņš.

Otrās trešdaļas trešajā minūtē Bļugers pēc vārtu apslidošanas gribēja ieraidīt ripu kreisajā vārtu stūrī, taču "Islanders" vārtsargs Iļja Sorokins izstiepa kāju un liedza Latvijas hokejistam panākt 2:1. Tiesa, minūti vēlāk Sidnijs Krosbijs, turot tālu izstieptu nūju, mainīja ripas lidojuma virzienu un ieguva laukuma saimniekiem vadību.

Trešā perioda ceturtajā minūtē Žans Gabriels Pežo pēc ieslidošanas zonā izdarīja trāpīgu metienu vārtos un izlīdzināja rezultātu, bet četras minūtes un desmit sekundes pirms finālsvilpes Broks Nelsons pretinieku hokejista aizsegā panāca jau 3:2 "salenieku" labā. Tomēr pusminūti vēlāk Kasperi Kapanens izlīdzināja rezultātu.

Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 3:3 un cīņa turpinājās papildlaikā līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem. Kad līdz pirmā pagarinājuma beigām bija palikušas trīsarpus minūtes, Palmjēri ar izcili precīzu metienu no labās puses izrāva ņujorkiešiem uzvaru.

Bļugers svētdien spēlēja 18 minūtes un 48 sekundes, no tām vienu minūti un 25 sekundes mazākumā. Viņš trīsreiz meta pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus, pārtvēra vienu ripu, uzvarēja sešos no deviņiem iemetieniem un cīņu noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu.

Komandas paliks turpat Pitsburgā, kur otrdien aizvadīs sērijas otro spēli.

Regulārajā čempionātā Bļugers piedalījās 43 spēlēs, kurās guva septiņus vārtus, atdeva 15 rezultatīvas piespēles un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +10.

Abas komandas Austrumu divīzijā regulārajā čempionātā savā starpā tikās astoņas reizes, no kurām sešās uzvarēja "pingvīni", kas savā laukumā bija nepārspēti. Piecas no šīm cīņām noslēdzās ar vienu vārtu starpību.

Zīmīgi, ka komandas, kas uzvar sērijas pirmo spēli, 68,8% guvušas panākumus arī visā sērijā. Pērn pirmo kārtu pārvarēja septiņas no astoņām pirmajā sērijas mačā uzvarējušajām komandām.

Ņujorkiešiem ir krietni pieredzējušāka vārtsargu līnija - Semjonovs Varlamovs Stenlija kausā piedalījies 46 mačos, kamēr "Penguins" ripu ķērājam Tristenam Džerijam bagāžā ir tikai viena "play-off" cīņa.

"Penguins" ir garākā aktīvā izslēgšanas turnīru sērija Ziemeļamerikas profesionālajā sportā - Pitsburgas vienība "play-off" spēlē 15.gadu pēc kārtas.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā vienības katra izspēlēja 56 dueļus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi