Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bļugera pārstāvētā Golden Knights ar uzvaru sāk Stenlija kausa finālsēriju

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vegasas Golden Knights sestdien savā laukumā ar uzvaru uzsāka Stenlija kausa izcīņas finālsēriju.

"Golden Knights" ar 5:2 (1:1, 1:1, 3:0) apspēlēja Floridas "Panthers" sērijas līdz četrām uzvarām pirmajā spēlē.

Latvijas uzbrucējs gan nespēlēja.

Desmitajā minūtē mazākumā vadībā izvirzījās viesi, vārtus gūstot Erikam Stālam.

Ar Žonatana Maršeso 18.minūtē un Šeja Teodora gūtajiem vārtiem 31.minūtē mājinieki izvirzījās vadībā, taču 11 sekundes pirms otrā pārtraukuma neizšķirtu panāca Antonī Diklērs.

Uzvaru Vegasas klubam nodrošināja Zeka Vaitklauda gūtie vārti 47.minūtē, bet līdz spēles beigām vārtus guva arī Marks Stouns un Railijs Smits, kurš minūti un 45 sekundes pirms mača beigām raidīja ripu tukšos viesu vārtos.

Uzvarētāju labā pa diviem rezultativitātes punktiem sakrāja Teodors (1+1) un Džeks Aikels (0+2).

"Golden Knights" vārtsargs Edins Hils atvairīja 33 metienus, bet otros vārtos Sergejam Bobrovskim izdevās tikt galā ar 29 no 33 metieniem. 

Sērija turpināsies 5.jūnijā (Latvijā - 6.jūnijā) Lasvegasā, nākamās divas spēles paredzētas 8. un 10.jūnijā Sanraizā. Ja būs nepieciešams, nākamās spēles notiks 13.jūnijā Lasvegasā, 16.jūnijā Sanraizā un 19.jūnijā Lasvegasā.

Lai "Golden Knights" uzvaras gadījumā Bļugera vārds tiktu iegravēts uz Stenlija kausa, viņam finālsērijā laukumā jādodas vismaz vienā spēlē. No 17 mačiem, ko Lasvegas komanda aizvadījusi šīs sezonas Stenlija kausā, Bļugers piedalījies sešos, kuros guvis vienus vārtus, sakrājis vienu rezultatīvu piespēli un +/- rādītāju +1.

Trešo reizi NHL vēsturē Stenlija kausa finālā tiekas komandas, kas ne reizi nav izcīnījušas trofeju. Pirms pieciem gadiem, finālā tiekoties toreizējai debitantei "Golden Knights" un Vašingtonas "Capitals", ar 4-1 pārāki bija galvaspilsētas hokejisti.

No 2018.gada finālistes sastāva "Golden Knigts" šobrīd pārstāv Žonatans Maršeso, Viljams Kārlsons, Railijs Smits, Viljams Karjērs, Šejs Teodors un Breidens Maknebs.

Sestdien bija pirmā reize kopš 1969.gada, kad abas vienības finālu nesāka ar vārtsargiem, kuri laukumā gāja izslēgšanas turnīra pirmajā spēlē. "Panthers" pirmajā mačā ripas ķēra Alekss Laions, viņu vēlāk nomainot Bobrovskim, bet "Golden Knights" vārtos bija Lorāns Brosuā, kurš guva savainojumu, un pēc astoņiem mačiem viņu aizstāja Hils.

Pēdējo reizi kāds no Latvijas hokejistiem Stenlija kausa finālā piedalījās pirms desmit gadiem, kad Kaspars Daugaviņš kopā ar Bostonas "Bruins" ar 2-4 zaudēja Čikāgas "Blackhawks". Uz Stenlija kausa ir iegravēts tikai viena Latvijas hokejista vārds - 1996.gadā ar "Avalanche" par čempionu kļuva Sandis Ozoliņš.

"Golden Knights" pretiniecei "Panthers" ir tiesības uz aizsargu Uvi Jāni Balinski, kurš nākamajā sezonā cīnīsies par vietu NHL komandas sastāvā.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Kolorādo "Avalanche", kas finālsērijā ar 4-2 pieveica iepriekšējo divu sezonu uzvarētāju Tampabejas "Lightning".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi