Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Beresņevs kļuvis par Latvijas U-20 hokeja izlases galveno treneri

Par Latvijas U-20 hokeja valstsvienības galveno treneri piektdien apstiprināts Leonīds Beresņevs, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF). Tikmēr Latvijas U-18 izlases galvenā trenera amatu saglabājis Ēriks Miļuns.

57 gadus vecajam Beresņevam ir liela pieredze darbā gan ar jauniešu, junioru, gan ar pieaugušo hokeja komandām. No 1995. līdz 1999., kā arī 2005. un 2006.gadā viņš bijis Latvijas valstsvienības galvenais treneris. Tāpat speciālists vairākkārt vadījis Latvijas U-18 un U-20 izlases.

Iepriekšējo reizi, 2010.gada nogalē, būdams Latvijas U-20 izlases galvenais treneris, viņš palīdzēja izcīnīt ceļazīmi uz augstāko divīziju. Šobrīd pieredzējušais hokeja speciālists ir iecelts par Latvijas virslīgas hokeja čempionāta Rīga komandas galveno treneri.

No 5. līdz 7.novembrim Baltkrievijā norisināsies starptautisks četru valstu turnīrs U-20 izlasēm, kurā Latvijas junioru izlases pretinieki būs Baltkrievijas, Dānijas un Austrijas vienaudži.

Savukārt pēdējās pārbaudes pirms pasaules čempionāta Latvijas U-20 hokeja izlasei paredzētas 8. un 9.februārī, kad tā mājās divas reizes spēkosies ar Kazahstānas junioriem.

Latvijas U-20 hokeja izlase pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā par vienīgo ceļazīmi uz elites divīziju sacentīsies ar Vācijas, Norvēģijas, Austrijas, Itālijas un Kazahstānas vienaudžiem. Turnīrs no 13. līdz 19.decembrim norisināsies Austrijas galvaspilsētā Vīnē.

Jau vēstīts, ka Latvijas U-20 izlase pērn decembrī Itālijā notikušajā pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā Ģirta Ankipāna vadībā piecos mačos izcīnīja divas uzvaras un cieta trīs zaudējumus, kas komandai liedza atgriezties elites divīzijā.

Latvijas U-20 valstsvienība elites divīzijai nav spējusi kvalificēties divus gadus pēc kārtas.

Tikmēr 48 gadus vecais Miļuns jau iepriekšējās divās sezonās veiksmīgi vadījis Latvijas U-18 izlasi - pirmajā gadā izcīnot pirmo vietu pirmās divīzijas A grupas čempionātā, bet pērn pārspēlēs ar Vācijas izlasi, saglabājot vietu elites divīzijā.

Latvijas U-18 hokeja izlasei pirmās pārbaudes pirms pasaules čempionāta būs šī gada novembrī, kad tā izbraukumā trīs reizes sacentīsies ar Norvēģijas vienaudžiem. Miļuna vadītajai jauniešu izlasei februārī paredzēta dalība četru valstu turnīrā Baltkrievijā, kur pretinieki būs baltkrievi, norvēģi un dāņi.

Aprīlī, treniņnometnes ietvaros, Latvijas U-18 hokeja izlase mājās divas reizes sacentīsies ar Kazahstānas jauniešu izlasi. Pasaules čempionāta norises vietā ASV Miļuna vadītai izlasei paredzētas vēl divas pārbaudes spēles ar kādu no augstākās divīzijas vienībām.

2016.gada pasaules čempionāts no 14. līdz 24.aprīlim norisināsies ASV. Latvijas pretinieces A apakšgrupā būs ASV, Šveices, Krievijas un Zviedrijas vienības. Otrā apakšgrupā savā starpā sacentīsies Somijas, Kanādas, Čehijas, Slovākijas un Dānijas U-18 izlases.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi