Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Beļavskis: Nākamie mači parādīs, kur atrodamies

Latvijas hokeja izlasei pēc zaudējumiem pirmajās trijās pasaules čempionāta spēlēs galvenais ir nenolaist galvas, jo tikai nākamie mači parādīs, kur tā atrodas, uzskata valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis.

Kā ziņots, Latvijas izlase pirmdien A apakšgrupas trešajā mačā ar 1:8 kapitulēja Zviedrijas priekšā.

"Zinājām, ka mačs būs ļoti grūts. Brīdinājām spēlētājus, ka nedrīkstam atslābināties. Dueli sākām diezgan labi, tomēr zaudējām koncentrēšanos, bet tādā stāvoklī spēlēt pret Zviedriju ir grūti," stāstīja speciālists. "Pilnībā zaudējām spēli pie saviem vārtiem, septiņus vārtus ielaižot no metra, divu attāluma. Nebijām pietiekami agresīvi, bet viņi bija ātrāki, pasniedzot mums labu mācību."

"Kad zaudē smagi, tas ir labs signāls, ka jāanalizē kāpēc tā notika. Tieši analīzes dēļ varbūt ir labāk šādi zaudēt," Beļavskis pauda, ka spēlētājos bijušas manāmas noguruma pazīmes. "Pirmās divas spēles atņēma daudz spēku. Kaut sākām labi, redzēju, ka kājas bija smagas, un puiši vairs nebija tādā stāvoklī kā turnīra sākumā. Skaidrs, ka šīs trīs komandas bija pavisam cita līmeņa."

Lai atgūtu spēkus, Beļavskis pēc spēles pieņēmis lēmumu atcelt otrdien paredzētu Latvijas izlases treniņu.

Mača ar Zviedriju trešajā trešdaļā Miks Indrašis tika iecelts pirmajā maiņā, bet Kaspars Saulietis vairs laukumā nedevās. "Gribējām veikt kādas izmaiņas. Kad vairs nebija, ko zaudēt, pamēģinājām Miku uzcelt augstāk, bet Kaspars neiekļuva sastāvā. Viņam nav trauma. Pieņemsim lēmumu kā būs turpmākajos mačos."

"Domāju, ka Edgars Masaļskis ir pieredzējis vārtsargs un spēs savākties arī pēc astoņām ielaistajām ripām," uzsvēra treneris. "Cerēju, ka puiši viņam palīdzēs vairāk. Edgaru var vainot vien sestajos ielaistajos vārtos."

"No turnīra nākamās spēles viss atkarīgs no mums pašiem, jo tajās būs pretinieki, kas mums ir pa spēkam," izteicās Beļavskis. "Galvenais nenolaist galvas, jo tieši nākamie mači parādīs, kur atrodamies."

Par A apakšgrupas līderi tagad kļuvusi Zviedrija, kam astoņi punkti trīs spēlēs. Aiz tās otrajā vietā ar sešiem punktiem divās spēlēs atrodas Kanāda. Tai ar četriem punktiem seko Čehija un Šveice, bet pie trīs punktiem divos mačos tikusi Vācija. Sestajā vietā ar diviem punktiem divās spēlēs ir Austrija, bet bez punktiem šajā apakšgrupā cīnās Francija un Latvija.

Nākamo cīņu Latvijas izlase šajā pasaules čempionātā aizvadīs trešdien, kad tiksies ar Šveici, bet pēc tam gaidāmas cīņas ar Vāciju, Austriju un Franciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi