Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Balcers: Vienas neveiksmīgas sezonas dēļ vēl nepametīšu Ziemeļameriku

Latvijas izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers negrasās neveiksmīgās sezonas dēļ atstāt Ziemeļameriku un cerības uz spēlēšanu Nacionālajā hokeja līgā (NHL), ziņo portāls liepajniekiem.lv.

Kā zināms, Balcers sezonu uzsāka NHL vienībā Floridas "Panthers", kuras rindās 14 spēlēs izcēlās ar četriem (2+2) punktiem, bet novembrī komanda viņu ievietoja atteikumu draftā, no kura viņš nonāca iepriekšējo divu sezonu čempiones Tampabejas "Lightning" rindās. Jaunas komandas sastāvā latviešu uzbrucējs guva vienus vārtus divās spēlēs, bet trešajā mačā guva traumu pirmajā nomaiņā un NHL vairs neatgriezās, pabeidzot sezonu Amerikas hokeja līgā (AHL).

Balcers norāda, ka sezonas gaitā bijušas domas par pārcelšanos uz Eiropu, tomēr pieņemts cits lēmums.

"Izskatījām dažādus variantus, bet nolēmām, ka vēl pamēģināsim Amerikā. Vienas neveiksmīgas sezonas dēļ padoties būtu par agru," portālā citēts uzbrucējs. "Eiropā darbu vienmēr varēs atrast, bet tālākā attīstība var būt dažāda. Vari nospēlēt labi un tad mēģināt atgriezties Amerikā, bet var neizdoties [vēl kāda sezona], un tad nekādas atgriešanās nebūs. Kamēr ir tā iespēja būt Ziemeļamerikas sistēmā, jāmēģina tur kaut ko sasniegt."

Uzbrucējs arī atklāj, ka nav brīvais aģents un tiesības uz viņu joprojām ir "Lightning", bet pašlaik visa uzmanība ir pievērsta jauno spēlētāju draftam, tad vienībai jāsakārto komandas līderu līgumi, bet pēc pāris nedēļām arī viņam varētu būt zināma skaidrība par nākotni.

"Sezona tāda galīgi bēdīga, ja godīgi," sacīja Balcers. "Viss sagadījās tā, kā nevajadzēja. Floridā viss sākās neslikti, bet biznesa puse iegrozījās nelabvēlīgi un nokļuvu Tampā. Un es nebraucu uz turieni ar domu, ka esmu slikti spēlējis."

"Runāju ar treneri, un teica, ka tā esot neveiksmīga sakritība, ka es tajā brīdī esmu izrādījies liekais," detaļas par nokļūšanu "Lightning" atklāj Latvijas izlases uzbrucējs. "Nospēlēju divas spēlēs Tampā, trešajā mačā jau pirmajā maiņā guvu traumu. Atlabšana ilga divus mēnešus. Pēc traumas atkal tā pati situācija ar algu griestiem, vadība tā arī neko neizdomāja, un es nonācu AHL, bet tur arī nesanāca tā, kā gribētos."

Kā norāda Balcers, tik ilgi kā šosezon (līdz jūnijam) nekad nav spēlēts, bet drīzumā jau jāsāk gatavoties jaunajai sezonai un viņš dosies uz Norvēģiju, kur treniņus uzsāks jau pēc nedēļas.

Balcers hokejista gaitas uzsāka dzimtajā Liepājā, bet jaunieša gados pārcēlās uz Norvēģiju, kur savas spēlētāja prasmes slīpēja "Loreskog", "Viking" un Stavangeras "Oilers" rindās.

2016.gadā uzbrucējs pārcēlās uz Ziemeļameriku, pirmo sezonu aizvadot junioru līmenī Rietumu hokeja līgā (WHL). Nākamajā sezonā viņš pievienojās NHL vienības Sanhosē "Sharks" fārmklubam "Barracuda", bet 2018./2019.gada sezonā maiņas darījumā nonāca Otavas "Senators" rindās un debijas sezonā pasaules spēcīgākajā līgā 36 spēlēs izcēlās ar 14 (5+9) punktiem.

2019./2020.sezonā latvietis NHL aizvadīja vien 15 mačus "Senators" kreklā, sezonas lielāko daļu spēlējot AHL, bet tad divas sezonas aizvadīja viņu draftējušās (ar kopējo 142.numu) "Sharks" vienības rindās. Labākā viņam izvērtās 2021./2022.gada sezona, kad 61 mačā izdevās iekrāt 23 (11+12) punktus.

Pirms šīs sezonas Balcers vienojās par viena gada līgumu ar "Panthers".

Kopumā Balcers karjeras laikā NHL aizvadījis 170 spēles, kurās ticis pie 62 (28+34) punktiem, bet AHL viņam 179 spēles un 130 (64+66) punkti.

Latvijas izlases rindās uzbrucējs piedalījies četros pasaules čempionātos, kuros 32 spēlēs ticis pie 29 (10+19) punktiem.

Šogad pasaules čempionātā Balcers desmit mačos sakrāja deviņus (2+7) punktus, kļūstot par komandas otro rezultatīvāko spēlētāju un palīdzot Latvijai izcīnīt bronzas godalgas - pirmās medaļas vēsturē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi