Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva
Artis Ābols (no kreisās) šobrīd palīdz Latvijas izlases galvenajam trenerim Bobam Hārtlijam. Darbs KHL Ābolam nodrošināts arī nākamsezon.

Ābols turpinās vadīt Lada; Rīgas Dinamo ļauj spēlētājiem kļūt par brīvajiem aģentiem

Latviešu speciālists Artis Ābols arī nākamajā sezonā vadīs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Toljati Lada. Tikmēr noslēdzoties līdzšinējo līgumu termiņiem, par brīvajiem aģentiem kļuvuši kopumā 40 Kontinentālās hokeja līgas KHL Latvijas kluba Rīgas Dinamo sistēmas spēlētāji, vēsta turnīra rīkotāji.

Pašlaik 44 gadus vecais Ābols Lada klubam pievienojās 2015.gada vasarā, sākotnēji kļūstot par galvenā trenera Sergeja Svetlova palīgu, taču pēc tam šis speciālists tika atbrīvots no saviem pienākumiem, un latvietis tika iecelts par viņa vietas izpildītāju un vēlāk arī par galveno treneri.

Pirmajā sezonā ar Ābolu pie stūres Lada komanda ieņēma 13.vietu Austrumu konferencē, bet nesen aizvadītajā sezonā palika priekšpēdējā, 14.pozīcijā.

Tikmēr no 40 Rīgas Dinamo sistēmas spēlētājiem 31 pašlaik ir neierobežoti brīvo aģentu statusā, bet deviņi ir ierobežoti brīvie aģenti.

Par neierobežoti brīvajiem aģentiem kļuvuši Roberts Baranovskis, Aleksandrs Visockis, Vlads Vulkanovs, Guntis Galviņš, Koltons Gilīss, Gustavs Dāvis Grigals, Lauris Dārziņš, Aleksandrs Jerofejevs, Roberts Kaļķis, Reinis Lejnieks, Gints Meija, Antons Naumovs, Artjoms Pankevičs, Kristers Krišs Petraškevičs, Aleksejs Popovs, Georgijs Pujacs, Jēkabs Rēdlihs, Krišjānis Rēdlihs, Miķelis Rēdlihs, Kaspars Saulietis, Jakubs Sedlāčeks, Tims Sestito, Gunārs Skvorcovs, Aleksandrs Smirnovs, Pjots Sčastļivijs, Filips Toluzakovs, Toms Tomovics, Ralfs Freibergs, Oskars Cibuļskis un Emīls Eglītis.

Savukārt par ierobežoti brīvajiem aģentiem kļuvuši Māris Bičevskis, Geogrs Golovkovs, Nikolajs Jeļisejevs, Kristaps Zīle, Miks Indrašis, Jānis Kalniņš, Edgars Kulda, Vitālijs Pavlovs un Pauls Svars.

Ierobežota brīvā aģenta statuss saglabā klubam pirmtiesības uz spēlētāju.

Tiesa, šādi Rīgas Dinamo komanda rīkojusies arī citus gadus, vēlāk saslēdzot līgumus ar hokejistiem.

Tikmēr Helsinku komandā par brīvo aģentu kļuvis Artūrs Kulda, bet Toljati Lada sastāvā - Kristaps Sotnieks un Edgars Masaļskis.

Kā vēstīts, Rīgas Dinamo savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

A/S Dinamo Rīga padomes priekšsēdētājs Juris Savickis iepriekš norādīja, ka Rīgas Dinamo līdz šai nedēļai iesniegs finansiālās garantijas startam 2017./18.gada sezonā.

Top komentāri

secinājums
s
No tā izriet, ka Ģinamo komandai nesanāk pat kodols. Bet bagātam onkulim savs stallis ir vajadzīgs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi