Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ābolam uzvaras bullītis, Latvijas juniori turpina uzvaru gājienu pasaules čempionātā

Latvijas U-20 hokeja izlase Austrijas galvaspilsētā Vīnē notiekošā pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra trešajā mačā trešdien ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā pieveica Norvēģijas vienaudžus, uzvaras "bullīti" realizējot Rodrigo Ābolam.

Pirmās trešdaļas 16.minūtē uz noraidīto soliņu devās Latvijas izlases rindās spēlējošais Maksims Ponomarenko. Norvēģijas hokejisti izmantoja iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā un guva pirmos vārtus šajā mačā. Šāds rezultāts bija līdz pat otrā perioda vidum, kad izlīdzinājumu Latvijai panāca Filips Gundars Buncis. Noslēdzošajā trešdaļā vārti netika gūti, bet pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu, līdz ar to izlasēm bija jāaizvada pagarinājums.

Papildlaika otrajā minūtē Latvijas hokejistiem bija laba iespēja gūt vārtus un panākt uzvaru šajā mačā, taču ripa lidoja garām vārtiem. Bīstams moments pie Norvēģijas izlases vārtiem bija arī 15 sekundes līdz pagarinājuma beigām, taču ripa atkal lidoja garām vārtiem.

Turpinājumā komandas aizvadīja pēcspēles metienu sēriju. Komandas veica pa pieciem metieniem, bet latviešiem uzvaras "bullīti" realizēja Rodrigo Ābols. Vēl Latvijas rindās pa metienam izpildīja Buncis, Mārtiņš Dzierkals, Haralds Egle un Frenks Razgals, kurš arī pārspēja pretinieku vārtsargu.

Kā zināms, Latvija veiksmīgi sākusi cīņu par atgriešanos pasaules čempionāta elites divīzijā, jo pirmajos divos mačos tā svinējusi uzvaras - ar 6:2 uzveica Austriju, kā arī ar 5:3 pieveica Kazahstānas vienaudžus, atspēlējot divu vārtu deficītu.

Tikmēr Norvēģija čempionāta ievadā ar 10:1 pieveica Itāliju, tomēr otrajā mačā ar 3:4 piekāpās mājiniecei Austrijai.

Līdz ar to kopvērtējumā Latvijai ir astoņi punkti, kas tai dod pirmo vietu tabulā. Seši punkti divos mačos ir Vācijai, bet Norvēģija nu tikusi pie četriem, pakāpjoties uz trešo vietu. Austrijas kontā trīs punkti, bet bez punktiem cīnās Kazahstāna un Itālija.

Turpinājumā Latviju ceturtdien sagaida tikšanās ar Vāciju, bet čempionāta noslēgumā sestdien tiks spēlēts pret Itāliju.

Tikai turnīra uzvarētāji nodrošinās sev vietu elitē.

Latvijas valstsvienības kapteinis šajā turnīrā ir Kristaps Zīle, bet viņa palīgi ir Haralds Egle un Rodrigo Ābols.

Latvijas izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs valstsvienībā iekļāvis divus vārtsargus, astoņus aizsargus un 12 uzbrucējus. No spēlētājiem, kuri piedalījās pēdējā treniņnometnē, treneru kolektīvs kā pēdējos atskaitīja vārtsargu Deniju Romanovski, aizsargus Rimantu Zelli, Paulu Svaru un Edvardu Kļavu, kā arī uzbrucējus Robertu Baranovski, Erlendu Kļaviņu, Artjomu Pankeviču, Aleksandru Visocki un Juliānu Misju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi