Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Zemgale/LBTU uzvar OHL otrajā finālspēlē un panāk izlīdzinājumu sērijā

Zemgale/LBTU piektdien Jelgavā savā laukumā svinēja minimālu uzvaru otrajā Optibet Hokeja līgas (OHL) finālspēlē, izlīdzinot rezultātu sērijā.

"Zemgale"/LBTU piektdien Jelgavā savā laukumā ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) uzvarēja "Mogo"/LSPA, sērijā panākot 1-1.

Sestajā minūtē Gints Meija pārkāpa noteikumus, saņemot divas soda minūtes. Tas bija pirmais pārkāpums sērijā, pirmajā spēlē komandām iztiekot bez noraidījumiem.

Trešo noraidījumu mājinieki izmantoja, pēc Artūra Homjakova metiena vārtsarga Linarda Feldberga atvairīto ripu ar otro metienu raidot vārtos Ričardam Bernhardam.

Otrā perioda beigās ripa pabija arī Riharda Cimermaņa sargātajos mājinieku vārtos, taču pēc atkārtojuma noskatīšanās tiesneši lēma, ka tas noticis jau pēc perioda spēles laika beigām.

Pēdējā minūtē Feldbergs deva vietu sestajam laukuma spēlētājam, taču vārti gūti netika.

Mājinieku vārtos "sauso" spēli aizvadīja Cimermanis, atvairot 25 metienus, bet viesiem Feldbergs tika galā ar 16 metieniem.

Pirmajā finālspēlē trešdien rīdzinieki izbraukumā uzvarēja ar 3:2, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Pašreizējā čempione "Zemgale"/LBTU pusfināla sērijā ar 4-0 uzvarēja Rīgas "Prizmu", bet "Mogo"/LSPA sērijā ar 4-0 pārspēja "Kurbads" hokejistus.

Jelgavas komandai pirmajās divās spēlēs ir jāiztiek bez uzbrucēja Kristiāna Zelta, kuram 14.marta "Optibet" Hokeja līgas (OHL) pusfināla mačā ar "Prizmu" tika piešķirts 5+20 minūšu noraidījums par uzbrukumu galvas un kakla apvidū. Sākotnēji spēlētājam tika piešķirta 11 spēļu diskvalifikācija, kas vēlāk tika samazināta līdz deviņiem mačiem ar iespēju klubam izpirkt vēl piecas spēles, kas arī ir izdarīts, kā liecina komandas trenera Arta Ābola LETA sniegtā informācija.

Šosezon abu finālistu savstarpējās spēlēs divos pirmajos pamatturnīra mačos ar 2:1 un 5:1 uzvarēja jelgavnieki, bet pēdējās divās spēlēs ar 3:1 un 2:1 pārāki bija Rīgas hokejisti.

31.martā un 2.aprīlī komandas sacentīsies Rīgā, bet atlikušās spēles, ja būs nepieciešams, notiks 4.aprīlī Jelgavā, 6.aprīlī Rīgā un 8.aprīlī Jelgavā.

Ceturtdaļfinālos "Prizma" ar 3-1 pārspēja Tallinas "Panter" un "Kurbads" ar 3-0 - Hokeja skolu "Rīga".

OHL izslēgšanas turnīrā iekļuva sešas komandas. Ceturtdaļfināls notika līdz trim uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL kausu un Baltijas čempiontitulu norisinās līdz četriem panākumiem.

2023./2024.gada sezonā Baltijas čempionātā piedalās Rīgas "Prizma", Hokeja skola "Rīga", Jelgavas "Zemgale"/LBTU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", Elektrēnu "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Punks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LBTU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi