Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lightning kapteinis Stemkoss atgriežas ar gūtiem vārtiem uzvarā, bet atkal savainojas

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Tampabejas Lightning zvaigzne Stīvens Stemkoss trešdien pēc 211 dienu pauzes, kas saistīta ar savainojuma ārstēšanu, atgriezās laukumā un palīdzēja vienībai izvirzīties vadībā Stenlija kausa finālsērijā.

Lightning fināla trešajā spēlē ar rezultātu 5:2 (2:1, 3:0, 0:1) pārspēja Dalasas Stars, sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-1.

Tampas komandu sestajā minūtē vadībā izvirzīja Ņikita Kučerovs, kurš ar precīzu metienu noslēdza izgājienu viens pret viens pret savu tautieti Antonu Hudobinu. Minūti vēlāk Stemkoss pretuzbrukumā panāca jau 2:0, taču vēlāk viņš atkal guva savainojumu, laukumā pavadot piecas nomaiņas un nepilnas trīs minūtes.

Pirmā perioda 12.minūtē Džeisons Dikinsons mazākumā ar metienu no iemetienu apļa vienus vārtus atguva, bet otrās trešdaļas pirmajā minūtē Viktors Hedmans ar metienu no zonas vidus vairākumā panāca 3:1. Perioda otrajā pusē Breidens Points ar nekļūdīgu raidījumu noslēdza izgājienu trijatā pret vienu pretinieku un Ondržejs Palāts bija precīzs no vārtu priekšas, Lightning komandai iekrājot nopietnu pārsvaru.

Trešā perioda septītajā minūtē Miro Heiskanens izmantoja haosu pie Lightning vārtiem un samazināja pretinieku handikapu, taču tas "zibeņiem" netraucēja svinēt uzvaru.

Maču ar trim punktiem noslēdza Hedmans, kurš bez gūtiem vārtiem arī divreiz rezultatīvi piespēlēja.

Pēc spēles Stemkoss pauda, ka ir gandarīts par iespēju palīdzēt komandai, kas pirms mēneša nebija iespējams. "No malas redzēju to, cik pārliecināti puiši ir par mūsu mērķi. Tas bija kā sapņa piepildījums," saka Stemkoss.

Lai gan Stemkoss spēlēja tikai pirmajā periodā, komandas galvenais treneris Džons Kūpers atzīst, ka pat viņa atrašanās uz rezervistu soliņa spārnoja pārējos Lightning hokejistus. 

Sērijas ceturtā spēle Edmontonas "burbulī" notiks piektdien.

Abas komandas cīnās par savu otro Stenlija kausa trofeju vēsturē. Stars to izcīnīja 1999.gadā, bet Lightning - 2004.gadā. Dalasas vienība finālā spēlēja arī gadu pēc titula iegūšanas, bet Tampas komanda pēdējo reizi par trofeju cīnījās 2015.gadā.

Toronto un Edmontonā vispirms notika 24 komandu izslēgšanas turnīrs, cīņu par Stenlija kausu turpinot 16 vienībām. Vispirms komandas "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīja sērijas līdz trim uzvarām, bet pēc tam pārgāja uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi