Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kurbads un jaunpienācēji no Igaunijas

Ne tikai Latvija un Lietuva, bet arī Igaunija. Optibet hokeja līgas (OHL) Baltijas čempionātā 2023./2024. gada sezonā spēlēs deviņas komandas. Plašākā pārstāvniecība ar piecām komandām būs Latvijai. Līdzīgi kā pērn, arī šosezon ar trim klubiem startēs Lietuva, bet pirmo reizi kopš 2007./2008. gada sezonas Baltijas līmenī spēlēs Igaunijas vienība. Pirmā spēle piektdien, 8. septembrī, kad pulksten 18.30 Jelgavā sāks spēkoties čempionvienība HK Zemgale/LBTU ar pērnās sezonas regulārā čempionāta uzvarētāju un finālistu HK Mogo/LSPA.

Abas spēcīgākās pagājušās sezonas komandas arī jaunajā sezonā būs galvenās pretendentes uz čempionu kausu. Atteikšanās no spēlēšanas pēc spēka otrajā Somijas līgā Mestis bijusi par iemeslu, kāpēc komandas rindas atstājuši astoņi no deviņiem spēlētājiem, norādīja Jelgavas komandas treneris Artis Ābols. Visticamāk, Zemgale/ LBTU nebūs tik jaudīga kā pagājušās sezonas izslēgšanas spēlēs, tāpēc šķiet, ka labākas izredzes iegūt zeltu ir Mogo/LSPA. Ģirta Ankipāna vadītajā Mogo/LSPA ir vairāk pieredzējušu spēlētāju. Komandā turpinās spēlēt uzbrukuma līderis Kārlis Ozoliņš un ilggadējais Latvijas izlases aizsargs Krišjānis Rēdlihs. Klāt pienācis vēl viens spēlētājs ar bagātīgu pieredzi valstsvienībā Gints Meija.

Tumšais zirdziņš varētu būt savulaik divas reizes (2017. un 2018. gadā) čempiona titulu izcīnījušais Kurbads, kas pavasarī triumfēja Igaunijas atklātajā čempionātā un ir atgriezies OHL. Komandas treneris Toms Bluks atzina, ka šī būšot visu laiku jaunākā Kurbada komanda Latvijas hokejā. Kluba vadītājs Andis Pikāns gan allaž tiecies uz visaugstākajiem mērķiem, tāpēc liela iespējamība, ka sezonas laikā tiks meklēta iespēja pastiprināt sastāvu. HS Rīga treneris Oļegs Sorokins pauda gandarījumu, ka sastāvs mainījies par 60–70, nevis 95 procentiem.

Hokejs

Optibet hokeja līga 2023./2024. gada sezonas komandas

  • HK Zemgale/LBTU (Latvija)
  • HK Mogo/LSPA (Latvija)
  • HS Rīga (Latvija)
  • HK Prizma (Latvija)
  • HK Kurbads (Latvija)
  • 7Bet-Hockey Punks (Lietuva)
  • AirwellEnergija (Lietuva)
  • Kaunas City (Lietuva)
  • HC Panter (Igaunija) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi