Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Diena vērtē Latvijas izlases hokejistus PČ

Laikraksta Diena hokeja apskatnieks Māris Zembergs klātienē Ķelnē redzējis visas septiņas pasaules čempionāta spēles ar Latvijas valstsvienības dalību. Izlase Boba Hārtlija vadībā bija 33 sekunžu attālumā no iespējas spēlēt ceturtdaļfinālā, taču pamanījās piekāpties Vācijai. Tomēr izcīnītā 10.vieta vienalga ir augstākais sasniegums pasaules meistarsacīkstēs kopš 2012.gada. Ko uz Ķelnes arēnas ledus iespēja katrs no mūsējiem, vērtē Zembergs!

Elvis Merzļikins, 5 no 5 zvaigznēm

6 spēles, 364:04 min., vidēji ielaistas 1,98 ripas, 93,68% atvairīto metienu. 23 gadus vecumā izturēja atbildības slogu un sekmīgi nospēlēja pirmā numura lomu komandas svarīgākajā postenī. No pamatvārtsargiem grupu turnīrā otrs labākais atvairīto metienu procents pēc šveicieša Leonardo Dženoni. Tik augstu statistikas ailē Latvijas vārtsargi PČ nav bijuši.

Ivars Punnenovs, 3 no 5

1 spēle, 52:57 minūtes, vid. ielaistas 4,53 ripas, 87,10% atv. met. Tika "pamests zem tanka". Vienīgo spēli aizvadīja pret grupas favorīti Krieviju. Pirmā ripa ielidoja kā taurenītis, bet daudzās situācijas glāba.

Jānis Kalniņš, 3 no 5

1 spēle, 7:03 minūtes, vid. ielaista 8,51 ripa, 80,00% atv. met. Tik īsā laika periodā īsti nebija iespējams novērtēt. Vienīgajā ielaistajā ripā nebija vainojams, jo metiens bija spēcīgs un precīzs.

Oskars Cibuļskis, 4 no 5

7 spēles, 1 (1+1) punkts, 6 soda minūtes, -2 plus/mīnus koeficients, 8 metieni. Pamatoti nosaukts starp trijiem labākajiem komandā. Spēlēja ar pleca savainojumu, bet aizvadīja savu labāko čempionātu.

Guntis Galviņš, 4 no 5

7 sp., 1 (0+1) p., 2 min., -3 koef., 11 met. Lielākais spēles laiks komandā, tāpēc vairākās epizodēs cīnījās pēdējiem spēkiem. Aizvadīja jau 11. pasaules čempionātu un bija uz ledus atbildīgākajos brīžos.

Kristaps Sotnieks, 4 no 5

7 sp., 2 (0+2) p., 0 min., -1 koef., 6 met. Disciplinēti aizvadīja visu čempionātu. Teicams spēka divcīņās. Izvairījās no pārdrošas rīcības.

Artūrs Kulda, 4 no 5

7 sp., 1 (0+1) p., 6 min., -1 koef., 7 met. Uzslava par to, ka neatteica izlasei, lai gan sezonas laikā bija iegūtas mikrotraumas un arī PČ sākumā ripa sāpīgi trāpīja pa neaizsargātu vietu.

Ralfs Freibergs, 3 no 5

7 sp., 0 p., 0 min., -1 koef., 5 met. Mēdza iesaistīties asumos, taču ievēroja treneru norādījumus un nenopelnīja nevienu soda minūti. Neklājās viegli ar pretinieku ātro spēlētāju apturēšanu.

Uvis Balinskis, 4 no 5

7 sp., 2 (0+2) p., 4 min., -1 koef., 11 met. Jādomā, ka izpelnījās NHL skautu ievērību. PČ debitants spēlēja tik pārliecinoši, it kā šis viņam būtu desmitais, nevis pirmais čempionāts.

Kristofers Bindulis, 3 no 5

1 sp., 0 p., 0 min., neitrāls koef., 0 met. Spēlēja tikai 12:21 minūti pret Krieviju. Kopainu nebojāja, lai gan bija jūtama nedrošība sniegumā.

Jānis Jaks, 3 no 5

1 sp., 0 p., 0 min., 0 koef., 1 met. Spēlēja tikai 6:06 minūtes pret Krieviju. Droši iesaistījās spēlē un varbūt varēja atslogot pamataizsargus vēl kādā mačā.

Kaspars Daugaviņš, 4 no 5

7 sp., 3 (1+2) p., 2 min., +1 koef., 21 met. Pēc sezonas operēja roku, taču komandas kapteinis tik un tā spēlēja PČ. Ar savu attieksmi paraugs pārējiem. Neizmantoja gan vairākas labas vārtu gūšanas iespējas.

Andris Džeriņš, 5 no 5

6 sp., 5 (4+1) p., 2 min., -2 koef., 19 met. "Kas par spēlētāju!" par Džeriņa sniegumu jūsmoja arī Bobs Hārtlijs. Vareni izpildīja pirmās maiņas centra uzbrucēja pienākumus, tika nosaukts starp trijiem labākajiem spēlētājiem komandā. Bija rezultatīvākais.

Roberts Bukarts, 4 no 5

7 sp., 5 (0+5) p., 4 min., -1 koef., 29 met. Snaiperis šoreiz vairāk pildīja dispečera pienākumus un partneriem dalīja labas piespēles. Kļuvis vieglāks un ātrāks. Nerealizēja gan nevienu no daudzajām iespējām.

Miks Indrašis, 4 no 5

7 sp., 4 (2+2) p., 4 min., neitrāls koef., 19 met. Pavilka komandu pirmajā spēlē pēc partneru sarūpētajām iespējām. Ceļu uz vārtiem meklēja arī individuāli, taču šajā līmenī apspēlēt nav viegli.

Jānis Sprukts, 4 no 5

6 sp., 3 (2+1) p., 6 min., neitrāls koef., 4 met. Ar veiklajām rokām un aso prātu deva pienesumu svarīgās spēlēs. Vārtu priekšā joprojām bīstams, bet trūka izturības un ātruma.

Rihards Bukarts, 4 no 5

7 sp., 3 (0+3) p., 2 min., -1 koef., 4 met. Viens no atklājumiem. Ir priekšnoteikumi, lai kļūtu par vienu no izlases līderiem. Ātrs un tehnisks.

Gunārs Skvorcovs, 3 no 5

7 sp., 1 (1+0) p., 4 min., -2 koef., 4 met. Iemeta svarīgu ripu pret Vāciju, bet galvenais uzdevums čempionātā bija neitralizēt pretinieku vadošo maiņu spēlētājus. Dažās epizodēs nenospēlēja pietiekami akurāti.

Zemgus Girgensons, 4 no 5

7 sp., 2 (1+1) p., 0 min., -6 koef., 12 met. Darīja melno darbu. Visās spēlēs uzdevums bija neitralizēt pretinieku līderus, tāpēc arī sliktākais lietderības koeficients komandā. 

Ronalds Ķēniņš, 3 no 5

7 sp., 0 p., 2 min., -3 koef., 6 met. Bija labā kondīcijā un sekmīgs spēka divcīņās. Arī rūpīgi pieskatīja pretinieku komandu vadošos spēlētājus. Pietrūka rezultativitātes punktu.

Gints Meija, 3 no 5

7 sp., 1 (1+0) p., 0 min., neitrāls koef., 7 met. Iemeta pirmo ripu čempionātā svarīgā spēlē ar Dāniju. Ātrumā labi konkurēja ar pretiniekiem.

Teodors Bļugers, 3 no 5

7 sp., 1 (1+0) p., 6 min., -1 koef., 6 met. Debitants droši iejutās PČ atmosfērā. Izmantoja savu iespēju mačā ar ASV. Nākotnē var kļūt par pirmo divu maiņu centra uzbrucējiem.

Māris Bičevskis, 3 no 5

6 sp., 1 (0+1) p., 0 min., neitrāls koef., 3 met. Apzinīgi veica savus pienākumus. Jāuzlabo starta ātrums, lai tiktu labās metiena pozīcijās.

Vitālijs Pavlovs, 3 no 5

3 sp., 0 p., 0 min., -1 koef., 2 met. Spēlēja maz, bet bez acīmredzamām kļūdām. 

Frenks Razgals, 3 no 5

1 sp., 0 p., 0 min., -1 koef., 0 met. "Apostīja" PČ gaisotni, lai būtu motivācija kārtīgi strādāt.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi