Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Avalanche nonāk uzvaras attālumā no Stenlija kausa

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijas ceturtajā spēlē Kolorādo Avalanche trešdien viesos ar 3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 1:0) papildlaikā pieveica pēdējo divu sezonu čempioni Tampabejas Lightning un nonāca viena panākuma attālumā no titula.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Avalanche" izvirzījās vadībā ar 3-1. Nākamā spēle piektdien notiks Kolorādo kluba mājvietā Denverā.

Pirmos vārtus sērijas ceturtajā mačā guva "Lightning", kas jau pirmajā minūtē pēc Entonija Sirelli metiena panāca 1:0. Pirmajā periodā rezultāts vairs nemainījās, turklāt lieliski spēlēja mājinieku aizsardzība, kas savu vārtu rāmī "Avalanche" ļāva izpildīt vien četrus metienus, kamēr paši izpildīja 17.

Otrā perioda sākumā viesi izmantoja skaitlisko vairākumu, kad pēc Miko Rantanena metiena ripa trāpīja pa Neitana Makinona slidu un atrada ceļu uz Andreja Vasiļevska sargātajiem vārtiem. "Lightning" perioda 11.minūtē atguva vadību, kad Viktors Hedmans no savas zonas veica reidu uz pretinieku vārtiem un ar negaidītu metienu ar nūjas neērto pusi pārsteidza "Avalanche" vārtsargu Dārsiju Kemperu.

Trešā perioda trešajā minūtē pēc "Avalanche" uzbrucēja Niko Šturma metiena pa vārtiem ripa trāpīja maiņas partnerim Endrū Kogliano un nonāca mājinieku vārtos, rezultātam kļūstot 2:2.

Līdz pamatlaikam rezultāts vairs nemainījās, bet papildlaikā laukumā dominēja "Avalanche", kas izpildīja desmit metienus vārtu rāmī, kamēr mājinieki - trīs. "Lightning" vairākas reizes glāba Vasiļēvskis un vārtu konstrukcija, tomēr papildlaika 13.minūtē uzvaru viesiem izgājienā pret vārtsargu nodrošināja Nazīms Kadri, kurš finālā pirksta lūzuma dēļ vēl nebija spēlējis.

"Lightning" šajā mačā bija jāiztiek bez traumu guvušā Brendena Pointa, kamēr "Avalanche" nevarēja palīdzēt sērijas pirmā mača uzvaras vārtu autors papildlaikā Andrē Burakovskis.

Vasiļevskis trešdien atvairīja 34 no 37 metieniem, bet "Avalanche" vārtsargs Kempers tika galā ar 37 no 39 mājinieku mestajām ripām.

Kā zināms, kopš pagājušā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem Tampas vienība ir pirmā komanda, kas trīs gadus pēc kārtas sasniegusi Stenlija kausa finālu - no 1983. līdz 1985.gadam to paveica Edmontonas "Oilers".

"Avalanche" ir divkārtēja Stenlija kausa ieguvēja, pirmo trofeju izcīnot 1996.gadā ar Sandi Ozoliņu sastāvā un atkārtojot šo panākumu 2001.gadā. "Lightning" bez iepriekšējo divu sezonu tituliem ir arī uzvara 2004.gadā.

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausa izcīņas finālsērijā "Lightning" ar rezultātu 4-1 uzvarēja Monreālas "Canadiens".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi