Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Vārtu guvējs Lipuščeks: Redzējām, ka šajā līmenī katram sīkumam ir nozīme

Tādā līmenī kā UEFA Eiropas līga katram sīkumam mača gaitā ir ļoti liela nozīme, pēc zaudējuma šī turnīra debijas spēlē ar 1:4 (1:2) Bukarestes FCSB vienībai no Rumānijas atzina Latvijas čempionvienības futbolā RFS kapteinis Žiga Lipuščeks.

Jau ziņots, ka ceturtdienas mačā rīdzinieki zaudētājos nonāca jau astotajā minūtē, bet 23.minūtē tieši Lipuščekam izdevās panākt neizšķirtu. Līdz puslaika beigām FCSB atguva vadību, bet spēles otrajā daļā guva vēl divus vārtus.

"Mums bija vairāki labi momenti, īpaši pirmajā puslaikā," pēc mača teica slovēņu aizsargs. "Mēs redzējām, cik svarīga ir katra mazākā detaļa šajā līmenī. Katra mazākā kļūda var dārgi maksāt un ir svarīgi, lai mēs izanalizētu šādus mačus un mācītos no savām kļūdām."

RFS kapteinis atzina, ka bija priecīgs par paša gūtajiem vārtiem, kas bija kluba vēsturē pirmie Eiropas līgas pamatturnīrā, taču priecāties par zaudējumu 1:4 gan nav bijis iemesla.

"Svarīgākais ir komandas parādītais sniegums un šodien mēs varējām būt labāki," secināja Lipuščeks. "Skaidrs, ka līmenis ir augsts un mums pagaidām pietrūkst šādu spēļu pieredze.

Jau vēstīts, ka RFS Eiropas kausu sezonu sāka Čempionu līgā, pirmajā kvalifikācijas kārtā divu maču summā ar 7:0 uzvarot Ziemeļīrijas čempioni "Larne", bet otrajā kārtā ar 1:7 piekāpjoties Norvēģijas zelta medaļniecei "Bodo"/"Glimt" un nonākot UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā, kur divu spēļu summā ar 9:0 sagrāva Andoras vienību "Santa Coloma".

Cīņā par vietu Eiropas līgas grupas turnīrā rīdzinieki divu maču summā spēlēja 3:3 ar Nikosijas APOEL, bet pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja ar 4:2.

Eiropas līgas pamatturnīra turpinājumā 3.oktobrī RFS mājās tiksies ar Turcijas čempioni Stambulas "Galatasaray", 24.oktobrī izbraukumā - ar Vācijas bundeslīgas klubu Frankfurtes "Eintracht", 7.novembrī savā laukumā - ar Beļģijas klubu "Anderlecht" un 28.novembrī - ar Grieķijas čempionvienību Saloniku PAOK, 12.decembrī Belgradā - ar Telavivas "Maccabi" no Izraēlas, 23.janvārī mājās - ar Amsterdamas "Ajax" un 30.janvārī Hamburgā - ar Kijivas "Dynamo".

36 pamatturnīra komandas aizvada mačus ar astoņām dažādām pretiniecēm, tiekoties ar divām katra no četriem groziem komandām.

Pamatturnīra astoņas labākās komandas nodrošina vietas astotdaļfinālā, 9.-24.vietas īpašnieces cīnīsies izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā kārtā, bet pārējām vienībām Eiropas kausu sezona būs noslēgusies. Šāds formāts UEFA Eiropas līgā tiek izspēlēts pirmo reizi, aizstājot tradicionālo grupu turnīru.

UEFA Eiropas līgas fināls Spānijas pilsētā Bilbao notiks 25.maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK aicina sasaukt Nacionālās Sporta padomes sēdi

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš aicina Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāju Eviku Siliņu sasaukt Nacionālās sporta padomes sēdi, lai valstiskā līmenī pārrunā...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi