Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Skandalozajam futbolistam Bārtonam 18 mēnešu diskvalifikācija par likmju veikšanu

Skandalozais angļu futbola pussargs Džojs Bārtons trešdien saņēmis 18 spēļu diskvalifikāciju par likmju veikšanu, pavēstījusi Anglijas Futbola asociācija (FA).

Līdz ar to 34 gadus vecajam Bārtonam, kurš pašlaik pārstāv premjerlīgas komandu Burnley, būs aizliegts iesaistīties jebkādās futbola aktivitātēs.

Bārtons sodu saņēmis par likmju veikšanu uz 1260 spēlēm laika periodā starp 2006. un 2016.gadu. Tāpat futbolists, kurš iepriekš pārstāvējis tādas komandas kā Mančestras City, Ņūkāslas City, Marseļas Olympique un Glāzgovas Rangers, saņēmis 30 000 mārciņu (35 330 eiro) lielu soda naudu.

Daudzās pasaules līgās ir strikti liegumi veikt likmes, arī tad, ja notikumā nav iejaukts futbolista pārstāvētais klubs.

"Šis lēmums liek man priekšlaicīgi noslēgt karjeru," garā paziņojumā savā interneta mājaslapā paudis Bārtons, uzsverot, ka cīnījies ar likmju atkarību. "Piekrītu, ka pārkāpu noteikumus, bet nejūtos pelnījis tik smagu sodu."

Bārtons nenoliedza, ka savulaik licis likmes arī uz savas komandas zaudējumiem, bet uzsvēra, ka pēdējā šāda reize bija pirms sešiem gadiem.

"Katrā spēlē, kurā piedalījos, atdevu visus spēkus. Esmu pārliecināts, ka katrs, kurš redzējis mani spēlējam, varēs to apstiprināt," teica futbolists. "Dažās spēlēs, kad liku uz savas komandas zaudējumu, tā izrādīju dusmas un vilšanos par to, ka mani neiekļāva sastāvā. Saprotu, cilvēki domās, ka tas ir bērnišķīgi un patmīlīgi. Nevaru tam nepiekrist."

Šī gan nav vienīgā Bārtonu pēdējā laikā piemeklējusī liksta. Pērn septembrī pussargs pēc Glāzgovas derbija, kurā Rangers ar 1:5 piekāpās Celtic komandai, treniņā saplūcās ar komandas biedru, par ko klubs viņu diskvalificēja uz trīs nedēļām, bet pēc tam pārtrauca līgumu un janvārī viņš atgriezās Burnley rindās.

2011./12.gada sezonas izskaņā Bārtonam tika atņemts Londonas vienības Queens Park Rangers (QPR) kapteiņa apsējs, jo Anglijas premjerlīgas pēdējā kārtā pret Mančestras City viņš nopelnīja noraidījumu, turklāt saņēma 12 spēļu diskvalifikāciju. Notikušajā incidentā Bārtons uzbruka uzreiz trim City komandas spēlētājiem. No sākuma pussargs ar elkoni iesita argentīniešu uzbrucējam Karlosam Tevesam, vēlāk, ejot nost no laukuma, centās iespert citam argentīniešu uzbrucējam Serhio Agvero, bet pēc tam lūkoja ar galvu iesist City kapteinim Vensānam Kompanī.

Savukārt 2008.gadā viņš par uzbrukumu grupā un kautiņu saņēma 77 dienu cietumsodu, bet četrus gadus vēlāk pats tika piekauts kādā Liverpūles naktsklubā. Tāpat viņš saņēmis diskvalifikāciju par miesas bojājumu nodarīšanu komandas biedram, kā arī par sitienu pretiniekam pa vēderu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brynas pagarina vienošanos ar Indraši

Latvijas hokejists Miks Indrašis nākamsezon turpinās spēlēt Zviedrijas komandā Jēvles Brynas, kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, ceturtdien pavēstīja vienība.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi