Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

RFS pēcspēles sitienos uzvar Belfāstā un spēlēs UEFA Konferences līgas grupu turnīrā

Latvijas čempione futbolā RFS ceturtdien Belfāstā iekļuva UEFA Konferences līgas grupu turnīrā.

Kvalifikācijas "play-off" kārtas atbildes mačā "Windsor Park" stadionā RFS ar Ziemeļīrijas meistarsacīkšu uzvarētāju "Linfield" pagarinājumā spēlēja neizšķirti - 1:1 (0:0, 0:0, 1:1), arī divu spēļu summā fiksējot neizšķirtu 3:3. 11 metru sitienos RFS uzvarēja ar 4:2.

Pirmajās 15 minūtēs Pāvels Šteinbors divreiz tvēra bumbu pēc mājinieka Robija Makdeida sitieniem. 24.minūtē šajā divcīņā vēlreiz uzvarēja RFS vārtsargs.

43.minūtē dzelteno kartīti pret mājinieku aktīvāko spēlētāju nopelnīja Artūrs Zjuzins.

56.minūtē RFS brīnumainā kārtā nezaudēja vārtus, kad Makdeids soda laukumā atņēma bumbu aizsargam, sita pa vārtiem, taču Šteinbors sitienu atvairīja, bet pēc atkārtota sitiena mājinieku izpildījumā ar galvu bumba lidoja garām tukšam vārtu kreisajam stūrim.

62.minūtē pirmā vārtu gūšanas iespēja bija Emersonam Santanam, kurš izgājienā vienam ar mājinieku vārtsargu Krisu Džonsu bumbu raidīja pa zemi vārtu labajā stūrī, bet vārtsargs bumbu atsita.

Otrajā puslaikā komandas veica vairākas maiņas. RFS 60.minūtē Tomāša Šimkoviča vietā laukumā nāca iepriekšējās spēles varonis Kevins Frīzenbihlers, bet vladislavu Sorokinu nomainīja Jovans Vlalukins.

Savukārt mājiniekiem citu maiņu vidū Makdeids 72.minūtē atstāja laukumu, dodot vietu citam uzbrucējam Ītenam Divainam.

75.minūtē vēlreiz pie sitiena tika Santana, taču vārtsargs atkal novērsa draudus mājinieku vārtiem.

78.minūtē aizsargs Elvis Stuglis devās laukumā pussarga Zjuzina vietā.

82.minūtē dzelteno kartīti nopelnīja Stefans Paničs, apturot mājinieku uzbrukumu, bet drīz pēc tam Divaina sitienu no soda laukuma vidus tvēra Šteinbors.

88.minūtē mājinieki gandrīz guva vārtus, pēc Ētu Vertainena raidījuma ar galvu no tuva attāluma bumbai trāpot pa galvu Stuglim, tad trāpot Šteinboram un kūleņojot pa vārtu līniju.

Spēles kompensācijas laika trešajā minūtē pēc standartsituācijas izspēles Šteinbors vien ar acīm pavadīja bumbu pēc Džimija Kelehera sitiena ar galvu, bumbai skarot vārtu kreiso stabu un lidojot vārtiem garām.

92.minūtē no soda laukuma vidus garām vārtu labajam stūrim sita Vertainens, bet minūti vēlāk jau Džonss tvēra Andreja Iliča sitienu.

94.minūtē Divains izpelnījās dzelteno kartīti par uzbrukumu Šteinboram, kad tas jau bija noķēris bumbu.

95.minūtē Paničs sita pa vārtiem, bet Džonss bija pārāks.

Vārtus RFS zaudēja 104.minūtē, kad pēc Kērka Milara centrējuma no labās puses Šteinbors aizsniedzās līdz bumbai, taču tā atlēca tālāk pie Kaila Maklīna, kurš to garām diviem RFS spēlētājiem trieca vārtos - 1:0 "Linfield" labā.

Papildlaika pirmās daļas beigās tika nomainīts Milars, bet otrās daļas sākumā RFS rindās aizsarga Vlalukina vietā laukumā devās pussargs Deniss Rakels un Elfuseinija Džatas vietā - Bils jeb Fabrisiu Rodrigess da Silvs Fereira.

Pa dzeltenajai kartītei nopelnīja mājinieks Džordans Stjuarts un RFS aizsargs Žiga Lipuščeks.

117.minūtē nesteidzoties mājinieki veica vēl vienu maiņu.

119.minūtē Šteinbors pārliecinoši tika galā ar Kemerona Palmera pretuzbrukumā izpildītu sitienu, bet jau pretuzbrukumā pēc Elvja Stugļa centrējuma no kreisās puses vārtu priekšā Kelehers raidīja bumbu savos vārtos. Bumba, atsitusies pret pārliktni, atsitās pret zemi aiz vārtu līnijas - 1:1.

Uzvarētājs tika noskaidrots 11 metru sitienos.

Pirmie sita mājinieki, bet Metjū Klārka sisto bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī atvairīja Šteinbors. Frīzenbihlers sita tajā pašā stūrī, vārtsargam lecot uz otru pusi, - 1:0.

Arī Divains nerealizēja savu iespēju, spēcīgi sitot bumbu garām vārtu kreisajam apakšējam stūrim. Tikmēr Iličs panāca 2:0, viegli raidot bumbu vārtu labajā pusē, kamēr Džonss leca uz pretējo pusi.

Vertainens panāca 1:2, sitot vārtu kreisajā apakšējā stūrī. Arī Petrs Marešs bija nekļūdīgs, kaut gan viņa labajā apakšējā stūrī sisto bumbu skāra vārtsargs, - 3:1.

Maklīns sita neatvairāmi, bet arī Paničs ar vieglu raidījumu vārtu labajā apakšējā stūrī RFS ļāva iekļūt grupu turnīrā - 4:2.

Pagājušajā ceturtdienā "Skonto" stadionā notikušais mačs noslēdzās ar rezultātu 2:2. Vēl pāris minūtes pirms pamatlaika beigām rīdzinieki bija iedzinējos ar 0:2, taču atlikušajā laikā vārtus guva Kevins Frīzenbihlers un Žiga Lipuščeks, RFS leģionāriem izraujot neizšķirtu.

No Latvijas klubiem tikai "Ventspils" ir spēlējusi Eiropas klubu sacensību grupu turnīrā. Kurzemnieki pirms 13 gadiem pēc UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off" kārtas nepārvarēšanas sezonu turpināja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Pārvarot "play-off" kārtu, RFS no UEFA saņems vismaz 3,3 miljonus eiro.

RFS UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu maču summā cīnījās neizšķirti 2:2 ar Somijas klubu Helsinku HJK, bet zaudēja pēcspēles 11 metru sitienu sērijā un nonāca UEFA Konferences līgā, kur trešajā kvalifikācijas kārtā divu maču summā ar 4:2 guva virsroku pār Maltas čempioni Paolas "Hibernians".

"Linfield" Čempionu līgas atlases pirmajā kārtā divu maču summā spēlēja neizšķirti 1:1 ar Velsas čempioni Osvestri "The New Saints" un guva vienus vārtus papildlaikā, iekļūstot nākamajā kārtā, kurā ar 1:8 kapitulēja Norvēģijas klubam "Bodo"/"Glimt", lai gan pirmajā mačā uzvarēja ar 1:0. Ziemeļīri nonāca UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas čempionu zarā un trešajā kārtā divu maču summā ar 0:5 piekāpās Šveices komandai "Zurich".

RFS pēc vairāk nekā pussezonas Latvijas čempionātā ieņem trešo vietu un sasniegusi Latvijas kausa pusfinālu, kamēr "Linfield" Ziemeļīrijas meistarsacīkšu pirmajās divās kārtās svinējusi pārliecinošas uzvaras un iekrājusi vārtu attiecību 7:1.

"Linfield" Ziemeļīrijas meistarsacīkstēs uzvarējusi 56 reizes un ir nacionālo čempionātu titulētākā komanda pasaulē.

"Linfield" regulāri piedalās Eiropas klubu turnīros, un ar Latviju tai ceļi krustojās 2005.gadā, kad UEFA kausa pirmajā kārtā tika uzvarēta "Ventspils".  Jau tolaik komandas sastāvā bija pussargs Džeimijs Malgrū, kurš joprojām spēlē Ziemeļīrijas klubā un ir viena no tā leģendām.

Dalību Konferences līgas kvalifikācijas otrajā kārtā noslēdza Latvijas vicečempione "Valmiera" un "Liepāja", bet trešo kārtu nepārvarēja "Riga".

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas. Maijā Tirānā par turnīra pirmo čempioni tika kronēta Itālijas komanda "AS Roma".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi