Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

PK grupas izšķirošajā spēlē Mesi tiekas ar Levandovski un tiek noskaidrotas vēl trīs astotdaļfinālistes

Šodien Pasaules kausa futbolā finālturnīrā tiks noskaidrotas vēl trīs astotdaļfinālistes, vienā no mačiem Argentīnas un Polijas izlašu sastāvā laukumā tiekoties attiecīgi Lionelam Mesi un Robertam Levandovskim.

D grupā plkst.17 tiksies Austrālija un Dānija, bet tajā pašā laikā spēkosies arī Tunisija un Francija, kura jau nodrošinājusi vietu astotdaļfinālā. Savukārt C grupā plkst.21 Polija stāsies pretī Argentīnas futbolistiem, bet paralēli notiekošajā spēlē Saūda Arābija spēlēs ar Meksiku. Latvijas Televīzijas 7.kanāls tiešraidē pārraidīs Austrālijas un Dānija, kā arī Polijas un Argentīnas maču.

D grupā Dānija spēlēja 0:0 ar Tunisiju, Francija ar 4:1 pieveica Austrāliju un ar 2:1 - Dāniju, bet Austrālija svinēja minimālu uzvaru pār Tunisiju.

Pēc divām spēļu kārtām Francijai ir seši, Austrālijai - trīs punkti, bet Tunisijai un Dānijai ir pa punktam.

Dānija un Austrālija vienīgajā savstarpējā spēlē Pasaules kausa izcīņā pirms četriem gadiem grupā spēlēja 1:1.

Francija un Tunisija Pasaules kausa spēlēs nav tikušās.

Savukārt C grupā Argentīna pirmajā kārtā sensacionāli ar 1:2 zaudēja Saūda Arābijai, bet otrajā kārtā ar 2:0 pieveica Meksiku. Polija ar Meksiku spēlēja 0:0, bet Saūda Arābiju uzvarēja ar 2:0.

Iekļūt astotdaļfinālā vēl sapņo visas četras izlases. Polijai ir četri punkti, Argentīnai un Saūda Arābijai - pa trim punktiem un Meksikai - viens punkts.

Polija ar Argentīnu Pasaules kausā tikušās divreiz. 1978.gadā, kad Argentīna savā laukumā pirmo reizi kļuva par pasaules spēcīgāko komandu, otrajā grupu turnīrā Argentīna pieveica Poliju ar 2:0. Pirms četriem gadiem VFR Polija grupu turnīrā pieveica pretiniekus ar 3:2 un vēlāk izcīnīja bronzas medaļas.

Saūda Arābija ar Meksiku tikusies trīsreiz, visās trijās reizēs uzvaru svinot meksikāņiem. 1995.gada Konfederāciju kausā Meksika uzvarēja ar 2:0, 1997.gadā šajās pašās sacensībās svinēja uzvaru ar 5:0, bet divus gadus vēlāk sagrāva pretiniekus ar 5:1.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļūst astotdaļfinālā un turpina cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi