Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Pēc EČ atcelšanas Latvijas U-19 futbolistiem ies secen elites kārtas turnīrs

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) otrdien atcēla šī gada Eiropas U-19 čempionātu, tādējādi nenotiks nedz finālturnīrs, nedz elites kārta, kurā bija jāstartē arī šīs vecuma grupas Latvijas izlasei.

Čempionāts atcelts, jo Eiropā joprojām notiek cīņa ar Covid-19 pandēmiju un ir apgrūtināta ceļošana.

Latvijas U-19 vīriešu izlasei šī gada oktobrī bija paredzēts piedalīties Eiropas čempionāta kvalifikācijas elites kārtā, kur komanda ielozēta vienā grupā ar Angliju, Ukrainu un Dāniju. Savukārt finālturnīra grupu turnīrs bija paredzēts novembrī Ziemeļīrijā, kur bija plānotas arī izslēgšanas spēles.

Atceļot Eiropas čempionātu, uz 2021.gada U-20 Pasaules kausu ceļazīmes ieguva ranga piecas labākās izlases - Anglija, Francija, Nīderlande, Itālija un Portugāle. UEFA U-19 izlašu rangā, ko veido pēdējo piecu gadu rezultāti, Latvija ar Islandi ir dalītā 35. vietā 53 komandu konkurencē.

Kā zināms, Latvijas U-19 izlase otro reizi pēdējo trīs gadu laikā bija nopelnījusi tiesības piedalīties kvalifikācijas elites kārtā. 

Tiesības piedalīties elites kārtā Latvijas U-19 izlase nopelnīja pagājušajā rudenī, kad četru komandu turnīrā Rīgā ieguva otro vietu, sacenšoties ar Nīderlandi, Izraēlu un Moldovu. Izšķirošajā mačā Latvijas jaunā paaudze apspēlēja vienaudžus no Moldovas ar 6:0, pirms tam cīnoties neizšķirti 0:0 ar Izraēlu un atzīstot Nīderlandes pārākumu (2:8).

Pirms diviem gadiem Latvijas U-19 izlase debitēja EČ Elites kārtā. Tur Latvijas puiši Aleksandra Basova vadībā ar 2:1 uzveica Ziemeļmaķedoniju un ar 3:2 pārspēja mājinieci Ungāriju, bet zaudēja angļiem (0:3). Anglijai un Latvijai bija pa sešiem punktiem, bet savstarpējās spēles rezultāta dēļ augstāk bija angļi.

Līdz ar UEFA lēmumu atcelt 2020.gada U-19 Eiropas čempionāta tālāku norisi kļuvis skaidrs, ka nākamie mači Latvijas U-19 izlasei būs martā 2021.gada U-19 Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Tur Latvijas komanda spēlēs vienā grupā ar vienaudžiem no Horvātijas, Gruzijas un Kazahstānas. 13 grupu uzvarētājas, 13 otro vietu ieguvējas, kā arī viena labākā trešās vietas īpašniece iekļūs elites kārtā.

Tāpat UEFA otrdien atcēla lēmumu jau 2022.gadā aizvadīt pirmo U-19 Nāciju līgas turnīru, kur Latvija bija otrajā spēcīgākajā jeb B līgā. Jauno izspēles kārtību UEFA centīsies ieviest vēlāk. Līdz ar to - arī 2022.gadā paredzēts U-19 izlašu Eiropas čempionāts pēc ierastās izspēles sistēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi