Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināts (20:30) - Bijušais Barcelona futbolistu galvenais treneris Vilanova zaudē cīņā ar vēzi

Pēc cīņas ar vēzi piektdien miris Spānijas futbola speciālists Tito Vilanova, kurš vēl tikai pagājušajā sezonā vadīja slaveno "Barcelona" komandu.45 gadus vecajam Vilanovam jau 2011.gada novembrī tika izoperēts siekalu dziedzera vēzis, taču vēlāk tas atgriezās. Cīnoties pret audzēju, pērn tika veikta atkārtota operācija un tai sekojošs desmit nedēļu ķīmijterapijas kurss Ņujorkā.

Vilanova par "Barcelona" galveno treneri kļuva pirms 2012./13.gada sezonas, aizstājot Hosepu Gvardiolu. Ļoti sekmīgajos Gvardiolas vadības gados, kad "Barcelona" ieguva gandrīz visus iespējamos titulus, Vilanova bija galvenā trenera palīgs.Pagājušajā sezonā Vilanovas vadībā "Barcelona" aizvadīja vēsturē labāko startu, uzvarot 18 no pirmajām 19 Spānijas čempionāta spēlēm, tomēr 2012.gada decembrī Vilanovas organismā atkārtoti tika diagnosticēts vēzis un ārstēšanās laikā viņu aizstāja palīgs Hordi Roura.Iepriekšējā gada vasarā Vilanova veselības problēmu dēļ atkāpās no "Barcelona" galvenā trenera amata, bet viņa vietu ieņēma argentīniešu speciālists Herardo Martino."Es jūtos labi. Man ir daudz enerģijas un vēlme nākamajā sezonā atgriezties kādas komandas galvenā trenera amatā," pagājušajā vasarā teica Vilanova.Tomēr iepriekš piektdien tika vēstīts, ka Vilanova atrodas kritiskā stāvoklī, bet vēlāk "Barcelona" pavēstīja par speciālista nāvi.Pēdējo reizi Vilanova "Barcelona" kluba stadionu "Camp Nou" apmeklēja oktobrī notikušajā "El Classico", kurā mājinieki ar 1:2 piekāpās principiālajiem sāncenšiem Madrides "Real".Iepriekšējā sezonā "Barcelona" speciālista vadībā triumfēja Spānijas čempionātā.Kā daudzi no pasaules labākajiem treneriem, arī Vilanova nebija augsta līmeņa spēlētājs. Viņš karjeru sāka "Barcelona" akadēmijā, kur pirmoreiz satika Gvardiolu, bet nespēja iekļūt pirmajā komandā, tāpēc no 1992. līdz 1995.gadam spēlēja augstākās līgas komandā Vigo "Celta".Pēc karjeras Vilanova strādāja kā treneris un tehniskais direktors attiecīgi Katalonijas komandās "Palafrugell" un "Terrassa", tomēr senais draugs Gvardiola uzaicināja viņu uz "Barcelona" vienību. Sākotnēji viņš bija "Barcelona" B komandas treneru kolektīvā, bet pēc sezonas ar jaunatni 2008.gadā Vilanova jau kļuva par Gvardiolas palīgu. Nākamajā periodā "Barcelona" ar abu treneru palīdzību ieguva 14 trofejas."Es nevēlos sevi ar kādu salīdzināt. Vienkārši vēlos darīt savu darbu," Vilanova teica 2012.gada jūlijā, kad tika pie "Barcelona" komandas galvenā trenera titula.

Papildināts viss teksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi