Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Nedēļas nogalē atkal fiksēta aizdomīga Babīte/Dinamo futbola komandas spēle

Aizvadītajā nedēļas nogalē SynotTip Latvijas futbola virslīgā atkal bija aizdomīga Babīte/Dinamo komandas spēle, paziņojumā internetā paudusi totalizatoru likmju monitoringa kompānija Federbet.

Sestdien notikušajā mačā Babīte/Dinamo savā laukumā ar 0:4 kapitulēja spēcīgajai Ventspils komandai. Kā vēsta Federbet, likmes, ka mačā tiks gūti vismaz trīs vārti, nokritušas no 1,85 līdz 1,25, tomēr neprecizē vai tas noticis vēl pirms mača.

"Tam nav matemātiska izskaidrojuma," pauž Federbet, bet uzsver, ka neapspriedīs konkrētus spēlētājus un to vēsturi, bet runā vien par "dīvainiem skaitļiem".

Kā ziņots, februārī pirmssezonas Ziemas kausā Babītes futbolisti ar rezultātu 1:3 (0:2) piekāpās Marijampoles Sūduva futbolistiem no Lietuvas, pirmajā puslaikā pirmos vārtus ielaižot pēc muļķīgas kļūdas, bet otros zaudējot pēc 11 metru soda sitiena.

Jau spēles laikā sociālajos tīklos izskanēja pieņēmumi, ka totalizatora likmju svārstību dēļ spēles rezultāts ir sarunāts un pēc pāris dienām arī tika uzsākta izmeklēšana. Vēlāk virslīgas izpilddirektors Olivers Šlēgls sarunā ar aģentūru LETA pauda, ka "spēle bija sarunāta".

"No ziņojumiem tas ir pilnīgi skaidrs, jo redzējām likmju attīstību spēles laikā. Bija nesakritības, kas nevar tikt izskaidrots nekā citādāk - atšķirība starp parastām likmēm bija pārāk lielas. To nevar interpretēt nekā citādāk," teica Šlēgls, toreiz paužot, ka visas pazīmes liecina vainīgā bija tieši Babītes komanda nevis pretinieki vai tiesneši. "Pateicām skaidri, ka tas nekad vairs nevar atkārtoties un turpmāk līdzīgos gadījumos vairs nebūs tolerances. Babītes vienība saņēmusi tumšu dzelteno kartīti."

Federbet pauž, ka kopumā Latvijai ir laba pieredze "dīvainu maču" novēršanā, atgādinot, ka Latvijas Basketbola līga ir vadošā piecu valstu projektā par "tīru basketbolu".

Spēļu rezultātu sarunāšana ir bijusi liela problēma arī Latvijas futbolā. Janvāra vidū Valsts policija (VP) spēļu rezultātu sarunāšanas lietā lūdza sākt kriminālvajāšanu pret divām personām, tostarp bijušo Daugavpils kluba Dinaburg prezidentu Oļegu Gavrilovu. Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, otra persona, pret kuru lūgts sākt vajāšanu, ir kluba tehniskais direktors Jevgēņijs Klopovs.

Lai cīnītos pret rezultātu sarunāšanu sportā, Latvijā tika mainīta likumdošana, ieviešot kriminālatbildību par šādiem pārkāpumiem.

Babīte/Dinamo komanda ir virslīgas debitante un pirmajos četros šīs sezonas mačos piedzīvojusi trīs zaudējumus, kā arī reizi cīnījusies neizšķirti. Tiesa, pirms dueļa ar Ventspili tā trijos mačos kopā bija ielaidusi četrus vārtus, turklāt pēc trešās kārtas, izmantojot pārtraukumu kalendārā, devās uz treniņnometni Čehijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brynas pagarina vienošanos ar Indraši

Latvijas hokejists Miks Indrašis nākamsezon turpinās spēlēt Zviedrijas komandā Jēvles Brynas, kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, ceturtdien pavēstīja vienība.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi