Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas futbolistes Pasaules kausa kvalifikācijas mačā zaudē Ziemeļmaķedonijai

Latvijas sieviešu futbola izlase ceturtdien 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla trešajā spēlē Daugavas stadionā ar 1:4 (1:2) zaudēja Ziemeļmaķedonijai.

Vārtus Latvijas izlases labā guva Olga Ševcova.

Mača devītajā minūtē ar spēcīgu sitienu no soda laukuma robežas pretinieces vadībā izvirzīja Gentjana Roči. Latvijas futbolistes atbildēja ar aktīvu spēli pretējā laukuma pusē, tomēr 28.minūtē ielaida vēl vienus vārtus. Pretiniecēm stūra sitienu izpildīja Nataša Andonova, kuras sistā bumba ar vēja palīdzību iegriezās vārtos - 2:0 pretinieču labā.

Pāris minūtes vēlāk pēc Tatjanas Baļičevas sitiena pirmā pie atlēkušās bumbas bija Ševcova, kura vienus vārtus atguva. Vēl mirkli vēlāk Ševcova vēlreiz ieraidīja bumbu pretinieču "cietoksnī", taču šis vārtu guvuma netika ieskaitīts.

Spēles 51.minūtē pie Latvijas izlases vārtiem sekmīgi nospēlēja Ulza Maksuti, kura ar atmugurisku sitienu raidīja bumbu mērķī. Vēl pēc 11 minūtēm Sandra Voitāne nogāza pretinieci soda laukuma stūrē un uz latviešu vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru ar spēcīgu raidījumu augšējā stūrī realizēja Andonova - 4:1.

Latvijas futbolistes vārtu rāmī sita piecas reizes, bet pretinieces - septiņas reizes.

26.oktobrī mājās būs mačs pret vienu no pasaules vadošajām sieviešu futbola valstsvienībām Angliju.

Sešus punktus divās spēlēs sakrājušas Anglija, Austrija un Ziemeļīrija, Ziemeļmaķedonijai ir trīs punkti trīs cīnās, bet bez punktiem ir trīs dueļus aizvadījusī Latvija un divus mačus nospēlējusī Luksemburga.

Salīdzinot ar izlases nometni septembrī, galvenais treneris Romāns Kvačovs kandidātu rindās veicis vairākas izmaiņas - izsauktas vārtsardzes Asnāte Lindermane un Agnese Mandrika, kā arī pussardzes Alīna Šilova un Anastasija Čemirtāne. Tāpat sastāvā iekļautas aizsardzes Liāna Rožaščonoka un Džeina Eglīte, kuras uz valstsvienību bija izsauktas arī septembrī, tomēr komandai dažādu iemeslu dēļ nepievienojās.

Kandidāšu sarakstā, salīdzinot ar septembri, šoreiz nav Lauras Siņutkinas, Alīnas Skļemenovas, Sofijas Garančas, Lauras Sondores, Evelīnas Freidenfeldes, Signijas Šenbergas un Annas Marijas Valakas. Paralēli Latvijas nacionālās izlases spēlēm risinās arī Eiropas čempionāta atlase U-19 vecuma jaunietēm.

Septembrī Latvijas izlase kvalifikācijas cikla pirmajās divās spēlēs zaudēja Austrijai mājās (1:8) un Ziemeļīrijai izbraukumā (0:4). Arī Ziemeļmaķedonijas kontā ir divi zaudējumi - 0:8 viesos pret Angliju un 0:6 mājās pret Austriju.

Anglijas izlase, kas labāko četriniekā bijusi pēdējos trīs Eiropas un pasaules meistarsacīkšu finālturnīros, bez panākuma pār Ziemeļmaķedoniju vēl arī ar 10:0 izbraukumā sagrāvusi Luksemburgu.

Atlases sacensības ilgs līdz nākamā gada septembrim. Katras grupas uzvarētāja automātiski kvalificēsies finālturnīram, bet otro vietu ieguvējas savā starpā sacentīsies par vēl divām ceļazīmēm uz Austrāliju un Jaunzēlandi. Eiropas konfederācijas zonai šoreiz paredzētas 11 vietas finālturnīrā, kas pirmo reizi vēsturē pulcēs 32 spēcīgākās izlases no visas pasaules.

Iepriekšējā Pasaules kausa kvalifikācija aizritēja citādā formātā. Toreiz Latvijas izlase kvalifikācijas priekšsacīkšu kārtā grupā ar Kazahstānu, Gruziju un Igauniju ieguva otro vietu, gūstot vienu uzvaru (4:0 pār Igauniju) un divus neizšķirtus (2:2 ar Kazahstānu, 1:1 ar Gruziju).

Latvijas sieviešu futbola izlases kandidāšu saraksts 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas oktobra spēlēm:

Vārtsardzes: Asnāte Lindermane ("Rīgas Futbola skola"), Enija Anna Vaivode (bez kluba), Agnese Mandrika ("Olaine");

Aizsardzes: Anastasija Ročāne (Koņinas "KKPK Medyk", Polija), Kristīne Evelīna Lodziņa, Arta Luīze Lubiņa (abas - "Metta"), Ligita Tumāne ("ASD Spezia", Itālija), Alise Gaiķe, Džeina Eglīte (abas - "Super Nova"), Liāna Rožaščonoka ("Olaine");

Pussargs: Sofija Gergeležiu, Kristīne Giržda, Selga Penelope Vitmore (visas - "Super Nova"), Alīna Šilova ("Metta"), Tatjana Baličeva (SPG/"Altach"/"Vorderland", Austrija), Anastasija Čemirtāne ("Rīgas Futbola skola"), Nikola Brahmane ("Auda"), Karlīna Miksone (Koņinas "KKPK Medyk", Polija), Sandra Voitāne (Insbrukas "Wacker", Austrija), Viktorija Zaičikova (bez kluba);

Uzbrucējas: Olga Ševcova (bez kluba), Renāte Fedotova ("Pink Bari", Itālija), Juta Buklovska ("Super Nova").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi