Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas futbolistes EČ kvalifikācijas turnīra C līgā spēlēs ar Slovēniju, Ziemeļmaķedoniju un Moldovu

Latvijas sieviešu futbola izlases pretinieces 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra C līgā būs Slovēnija, Ziemeļmaķedonija un Moldova.

Latvija tika ielozēta C-2 grupā, kur tai jātiekas ar Slovēniju, Ziemeļmaķedoniju un Moldovu.

Latvijas izlase FIFA rangā ieņem 115.vietu, Slovēnija ir 44., Moldova - 121., bet Ziemeļmaķedonija ieņem 135.vietu.

C-1 grupā spēlēs Baltkrievija, Lietuva, Kipra un Gruzija C-3 grupā - Grieķija, Melnkalne, Andora un Fēru salas, C-4 grupā - Rumānija, Bulgārija, Kazahstāna un Armēnija un C-5 grupā - Albānija, Igaunija un Luksemburga.

A-1 līgā spēlēs Nīderlande, Itālija, Norvēģija un Somija, A-2 līgā - Spānija, Dānija, Beļģija un Čehija, A-3 līgā - Francija, Anglija, Zviedrija un Īrija, bet A-4 līgā - Vācija, Austrija, Islande un Polija.

B-1 līgā spēlēs Šveice, Ungārija, Turcija un Azerbaidžāna, B-2 līgā - Skotija, Serbija, Slovākija un Izraēla, B-3 grupā - Portugāle, Bosnija un Hercegovina, Ziemeļīrija un Malta, bet B-4 grupā - Velsa, Horvātija, Ukraina un Kosova.

Finālturnīram kvalificēsies A grupu pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī septiņas komandas, kuras tiesības startēt finālturnīrā 2024.gada nogalē izcīnīs divās "play-off" kārtās.

"Play-off" turnīrā piedalīsies A grupu trešo un ceturto vietu ieguvējas, B grupu pirmo triju vietu ieguvējas, C grupu uzvarētājas un trīs otro vietu ieguvējas. Ja Šveice B-1 grupā ierindojas augstāk par ceturto vietu, tiesības piedalīties "play-off" spēlēs iegūst labākā B grupu ceturto vietu ieguvēja.

Romāna Kvačova vadītā Latvijas izlase februārī divu spēļu summā ar 0:9 zaudēja Slovākijas valstsvienībai, paliekot UEFA Nāciju līgas C līgā, bet slovākietēm 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā nodrošinot vietu B līgā.

Jaunizveidotās UEFA Nāciju līgas pirmajā sezonā Latvijas izlase sacentās C līgā, kur savā apakšgrupā sešās spēlēs izcīnīja trīs uzvaras un ierindojās otrajā vietā aiz Maltas, apsteidzot Andoru un Moldovu. Kopā ar Bulgāriju un Melnkalni Latvija bija starp labākajām otro vietu ieguvējām un tika pie iespējas piedalīties pārspēlēs.

Sadalījums Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra A, B un C līgās bija atkarīgs no komandu panākumiem Nāciju līgas spēlēs. Labākās 16 startēs A līgā, nākamās 16 - B līgā, bet pārējās 19 - C līgā.

Kvalifikācijas turnīra spēles grupās visās līgās notiks no 2024.gada aprīļa līdz jūlijam.

2025.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs ar 16 komandu līdzdalību no 2025.gada 2. līdz 27.jūlijam notiks Šveicē. Šveices izlase jau ir nodrošinājusi vietu finālturnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi