Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvija Baltijas kausa finālā pēcspēles sitienu sērijā piekāpjas Islandei

Latvijas vīriešu futbola izlase sestdien neizcīnīja Baltijas kausu, izšķirošajā mačā pēcspēles sitienu sērijā atzīstot Islandes pārākumu.

Latvija finālmača pamatlaiku noslēdza neizšķirti 1:1 (0:0), bet pēcspēles sitienu sērijā ar 7:8 piedzīvoja neveiksmi.

27.minūtē neveiksmīgā situācijā, ieskrienot pretinieka kājās no aizmugures, sarkano kartīti nopelnīja Raimonds Krollis, un Latvijas futbolisti palika mazākumā.

Pēc tam 62.minūtē islandieši tika pie iespējas izpildīt 11 metru soda sitienu, un Šteinboram izdevās aizskart bumbu, taču Īsaka Bergmana Juhannesona sitiens bija precīzs, izvirzot vadībā viesus.

Tikmēr 68.minūtē Islande pieļāva kļūdu aizsardzībā, un Andrejs Cigaņiks veiksmīgi ieskrēja uzbrukuma zonā, apsteidzot visus aizsargus, saņēma piespēli no Jāņa Ikaunieka un raidīja bumbu vārtos, izlīdzinot rezultātu 1:1.

Turpinājumā 81.minūtē dzelteno kartīti nopelnīja Eduards Emsis, kam sekoja vēl brīdinājums Jānim Ikauniekam un arī Artūram Zjuzinam. Kompensācijas laikā islandiešiem bija iespēja gūt vārtus, taču bumba trāpīja pa vārtu stabu, un pamatlaiks noslēdzās neizšķirti.

Savukārt pēcspēles sitienu sērija sākās ar precīzu Juhannesona sitienu, uz ko latvieši atbildēja ar to pašu, veiksmīgi izpildot sitienu Jānim Ikauniekam. Otrajā kārtā Šteinboru pārspēja Eidirs Gidjonsens, taču arī Zjuzins raidīja bumbu vārtos. Turpinājumā trešos sitienus precīzi izpildīja Torirs Johans Helgasons un Dāvis Ikaunieks, noslēdzot trešo kārtu bez kļūdām.

Ceturto kārtu ievadīja Arnora Sigurdsona sitiens vārtu augšējā stūrī, bet arī Alvis Jaunzems nekļūdīgi izpildīja pēcspēles sitienu. Piektajā mēģinājumā Šteinboru pārspēja Stefans Tordarsons, taču Islandes vārtsargs nespēja notvert Elvja Stugļa sitienu. Sesto sitienu realizēja Ārons Trandarsons un Vladislavs Sorokins, kamēr septītajā kārtā precīzi bija Mikaels Egils Elertsons un Andrejs Cigaņiks.

Izšķirošā izrādījās astotā pēcspēles sitienu kārta, kurā vispirms veiksmīgs bija islandietis Daniels Leo Gretarsons, bet izlases kapteiņa Antonija Černomordija sitienu atvairīja Islandes vārtsargs, atnesot panākumu viesiem.

Jau ziņots, ka trešdien turpat "Daugavas" stadionā pusfinālā latvieši pēc pamatlaika spēlēja neizšķirti 1:1 ar igauņiem, bet sekojošajā 11 metru sitienu sērijā bija pārāki ar 5:3.

Paralēli notikušajā otrajā pusfināla spēlē Islande izbraukumā pēc 0:0 neizšķirta pēcspēles sitienos uzvarēja Lietuvu - 6:5.

Novembrī Latvijas izlasei savainojumu dēļ nevar palīdzēt Kaspars Dubra, kā arī Vladislavs Gutkovskis, kamēr Kristers Tobers šajā laikā būs aizņemts savā Polijas klubā. Visi pārējie ierastie Latvijas izlases dalībnieki, kuri ikdienā pārstāv ārzemju klubus, varēs pievienoties valstsvienībai.

Salīdzinājumā ar septembra nometnes spēlētāju sarakstu šoreiz izlases rindās atgriežas Renārs Varslavāns un Iļja Korotkovs, savukārt vārtsargs Nils Toms Puriņš un aizsargs Ivo Minkevičs uz izlasi uzaicināti pirmo reizi. Viņi kopā ar Emīlu Birku, Korotkovu un Maksimu Toņiševu ir vieni no pieciem potenciālajiem debitantiem. Trešdien debiju piedzīvoja aizsargs Daniels Balodis.

Ar šoreiz turnīrā startējošo Islandi Latvijas valstsvienība ir spēlējusi sešas reizes. Divreiz Latvija uzvarēja, divreiz fiksēts neizšķirts, un divreiz pārāki ir bijuši islandieši. Arī vārtu starpība ir līdzīga (11:11).

Baltijas kauss ir senākais joprojām notiekošais izlašu futbola turnīrs pasaulē. Pirmoreiz Baltijas kauss tika izspēlēts 1928.gadā. Agrāk turnīrs notika katru gadu, bet kopš gadsimtu mijas par reģiona labākās izlases godu komandas sacenšas ik pēc pāris gadiem.

Pašreizējā trofejas īpašniece bija Igaunija, bet iepriekšējās četras reizes kauss nonāca Latvijas izlases rīcībā.

Latvijas izlases kandidāti Baltijas kausam:

Vārtsargi: Pāvels Šteinbors (RFS), Rihards Matrevics ("Valmiera"), Nils Toms Puriņš ("Riga");

Aizsargi: Igors Tarasovs ("Ypsonas", Kipra), Roberts Savaļnieks ("Liepāja"), Raivis Andris Jurkovskis, Antonijs Černomodijs (abi - "Riga"), Elvis Stuglis, Vladislavs Sorokins (abi - RFS), Daniels Balodis, Emīls Birka (abi - "Valmiera"), Ivo Minkevičs ("Auda");

Pussargi: Iļja Korotkovs ("Riga"), Artūrs Zjuzins (RFS), Jānis Ikaunieks (Kuopio "Palloseura", Somija), Andrejs Cigaņiks ("FC DAC 1904", Slovākija), Alvis Jaunzems ("Valmiera"), Eduards Emsis ("Lahti", Somija), Aleksejs Saveļjevs ("Auda"), Renārs Varslavāns (RFS), Maksims Toņiševs ("Valmiera");

Uzbrucēji: Dāvis Ikaunieks ("Jablonec", Čehija), Roberts Uldriķis (Leuvardenas "Cambuur", Nīderlande), Raimonds Krollis ("Valmiera").

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi