Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Krievijas treneris: Latvijā ir labs klubu zālfutbola līmenis

Latvijā ir laba līmeņa telpu futbola klubi ar starptautisko maču pieredzi, tāpēc tās izlasei ir labas cerības pārvarēt 2016.gada Eiropas telpu futbola čempionāta kvalifikācijas turnīra priekšsacīkšu kārtu, izteicies Krievijas telpu futbola izlases treneris Sergejs Skorovičs.

Kā zināms, Latvijas telpu futbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra priekšsacīkšu kārtā nākamā gada janvārī sacentīsies ar Anglijas, Andoras un Maltas izlasēm, noskaidrojās pirms nedēļas notikušajā izlozē. Ja Latvijas izlase uzvarēs šajā apakšgrupā, tā iekļūs kvalifikācijas sacensību pamatturnīra kārtā, kurā spēlēs ar Krieviju, Nīderlandi, kā arī Bosniju un Hercegovinu.

"No priekšsacīkšu kārtas komandām Anglija veic tikai pirmos soļus zāles futbolā, bet Malta un Andora nav tik stipras komandas kā Latvija," intervijā portālam Eurofootball.ru izteicies Skorovičs. "Latvijai ir laba līmeņa klubu telpu futbols, viņiem ir divas komandas ar leģionāriem. Tāpat izlasei jau ir pieredze atlases cikla spēlēs, tāpēc priekšrocības dotu Latvijai."

Tiesa, šosezon Latvijas klubu zālfutbols kļuvis vājāks, jo čempione Nikars saglabājusi tikai vienu leģionāru, liekot uzsvaru uz pašmāju spēlētāju audzināšanu, kā arī papildinājusi sastāvu ar vairākiem tiešās konkurentes Raba labākajiem spēlētājiem.

"Tomēr tas ir telpu futbols, un mēs varam tikai prognozēt, kas izkļūs no apakšgrupas," teica Skorovičs.

Latvijas telpu futbola izlase ar potenciālo priekšsacīkšu kārtas galveno konkurenti Angliju līdz šim ir spēlējusi divas reizes - 2007.gada Eiropas čempionāta priekšsacīkšu kārtā Latvijas izlase Rumānijā izcīnīja uzvaru ar rezultātu 5:1, savukārt 2012.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas spēlē Jelgavā pārspēja pretiniekus ar rezultātu 7:1.

Tomēr Anglijā telpu futbols strauji attīstās, un iepriekšējā Eiropas čempionāta kvalifikācijā šīs valsts spēlētāji pirmoreiz iekļuva otrajā kārtā jeb pamatturnīrā.

Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs 2015.gada martā gaidāmās pamatturnīra kārtas apakšgrupu uzvarētāji, savukārt septiņas labākās otro vietu ieguvējas un viena labākā trešās vietas ieguvēja iekļūs kvalifikācijas sacensību izslēgšanas kārtā, kurā nākamā gada septembrī noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Pašreizējie Eiropas telpu futbola čempione ir Itālijas izlase, kas 2014.gada 8.februārī Beļģijas pilsētā Antverpenē notikušajā finālā ar rezultātu 3:1 pārspēja Krievijas izlasi, pārtraucot Spānijas izlases dominanci vairāku Eiropas čempionātu finālturnīros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi