Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Koņevs: Futbolisti parādīja ne tikai raksturu, bet arī savas prasmes

Riga futbolisti ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas spēle parādīja ne tikai savu raksturu, bet arī prasmes, uzsver komandas galvenā trenera pienākumu izpildītājs Mihails Koņevs.

Jau ziņots, ka "Riga" ceturtdien savā laukumā ar 0:1 piekāpās Skotijas superklubam Glāzgovas "Celtic", vārtus ielaižot pamatlaika pēdējā minūtē.

"Žēl, ka zaudējām pēdējās minūtēs pēc pretuzbrukuma. Taču gribētu pateikties futbolistiem, kuri šodien atdeva no sevis visu un izpildīja spēles plānu, kuru veidojām, balstoties uz pretinieka spēku un mūsu iespējām," pēcspēles preses konferencē stāstīja Koņevs.

Komandas uzdevums esot bijis centrālajā zonā aizvērt flangus, kas pretiniekiem ir ļoti bīstami.

"Viņiem nebija izteiktu vārtu gūšanas iespēju līdz Džeremija Frimponga parādīšanās laukumā. Bijām domājuši, ka viņš spēlēs pamatsastāvā. Mums izdevās pretuzbrukumi un dažas minūtes pirms spēles beigām bija tikpat labs moments kā pretiniekiem, kas varēja pavērst spēli citā virzienā. Taču vēlreiz teikšu paldies futbolistiem - viņi parādīja ne tikai raksturu, bet arī savas prasmes," uzsvēra Koņevs.

Viņš arī atgādināja, ka komanda nevarēja spēlēt no tādām pozīcijām, kā virslīgā - ar augstu presingu un bumbas kontroli.

"Tāpat nevarējām pārāk iesēsties aizsardzībā, jo "Celtic" ir pieraduši spēlēt pret zemu bloku un prot to pārraut. Tāpēc bija uzdevums spēlēt centrālajā blokā, atņemot bumbas viņu ātrajiem malējiem spēlētājiem," atzīmēja Koņevs.

"Riga" stūrmanis gan secināja, ka "Celtic" ar savu spēli likusi rīdziniekiem nosēsties.

"Jau teicu, ka zemu nosēžoties, mums var rasties problēmas ar viņu atlētiskajiem spēlētājiem, kuri ir ļoti bīstami standartsituācijās," atzina Koņevs.

Maču sākumsastāvā sāka ukraiņu uzbrucējs Romāns Debelko, kurš virslīgā nav spēlējis teju divus mēnešus.

"Mbombo un Miloševičs ir lieli uzbrucēji, taču viņi nevar paveikt tādu darba apjomu kā Debelko. Romāns pusotru mēnesi nespēlēja un tikai dažas dienas pirms mača sāka trenēties kopējā grupā. Viņš dublieros nospēlēja vienu puslaiku, parādot, ka ir fiziski gatavs. Romāns labi spēlēja, pievēra zonas, cīnījās un pret viņu pārkāpa noteikumus," skaidroja Koņevs.

Tāpat nedaudz negaidīta bija aizsarga Armanda Pētersona spēlēšana sākumsastāvā.

"Armandu zinām kā futbolistu, kurš cīnās līdz beigām. Viņš kādu laiku nebija spēlējis, bet ar savu raksturu un vēlmi uzņēma vajadzīgo formu, mačā ar "Valmieru" parādot, ka ir gatavs. Veslijs labi sevi pierādīja dublieros un mačā ar "Valmieru". Centrālajā zonā bija vajadzīgi īsti cīnītāji, kas var aizvērt centru. Veslijs principā tika galā ar saviem uzdevumiem. Brizola ir mazāks, tāpēc viņam būtu grūtāk uzvarēt divcīņas. Ļoti labi nospēlēja Rožers, kurš labi strādāja gan uzbrukumā, gan aizsardzībā," par sastāva izvēli stāstīja Koņevs.

Pērn "Riga" komandai oktobrī sākās neliels kritums, kas vairākās spēlēs neļāva pielikt punktu čempiona noskaidrošanai. Koņevs gan noliedz, ka tas bija Eirokausu dēļ, un, ka šāda situācija varētu atkārtoties šogad.

"Tas vairāk bija saistīts ar to, ka daudzi spēlētāji bija izlasē. Izlašu pārtraukumā devāmies uz Kipru, trenējāmies un pēc tam atgriezāmies pavisam citā klimatā. Uzreiz bija spēle ar "Ventspili", kurā sajutu, ka daudzi jau domās ir čempioni," atcerējās Koņevs.

Viņš šobrīd ir "Riga" galvenā trenera vietas izpildītājs, aizvietojot Oļegu Kononovu, kurš ģimenes apstākļu dēļ ir devies uz Krieviju.

"Ar Kononovu sazinājos, viņš novēlēja labu spēli un veiksmi. Pastāstīju par spēles plānu un sastāvu," sarunu ar Kononovu komentēja Koņevs.

Šosezon visās četrās kvalifikāciju kārtās komandas aizvadīs vienu spēli. Lai iekļūtu grupu turnīrā, jāpārvar četras kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Čempionu mentalitāte

Feldmanis: iegūta ceļazīme un papildu laiks, lai sagatavotos olimpiskajām spēlēm.

Mājas sienas palīdz

Zeļļi soli no pusfināla, BK Ventspils izšķiroša cīņa Tallinā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi