Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kazakevičs izlases nometnē pirms Baltijas kausa vēlas iesākt jaunu posmu valstsvienībā

Latvijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs nometnē pirms Baltijas kausa izcīņas vēlas iesākt jaunu posmu valstsvienībā, gatavojoties turpmāko gadu turnīriem, ceturtdien notikušajā preses konferencē atzīmēja treneris.

Latvijas valstsvienība sāks turnīru 16.novembrī ar spēli "Daugavas" stadionā Rīgā, kurā tiksies ar Igauniju. No mača iznākuma būs atkarīgi 19.novembra spēles pretinieki un cīņas norises vieta.

Novembrī Latvijas izlasei savainojumu dēļ palīdzēt nevarēs Kaspars Dubra, kā arī Vladislavs Gutkovskis, savukārt Kristers Tobers šajos datumos būs aizņemts savā Polijas klubā. Visi pārējie ierastie Latvijas izlases dalībnieki, kuri ikdienā pārstāv ārzemju klubus, varēs pievienoties valstsvienībai. Treneru korpuss vēlējies izsaukt arī Itālijas B sērijā spēlējošu uzbrucēju Dario Šitu, taču izlašu pauzē viņam tiks veikta medicīniska manipulācija.

"Mūsu plāns bija komplektēt stiprāko sastāvu, nebija nekādas domas par kādu spēlētāju neizsaukšanu. Gutkovskis ir traumēts un domāju, ka viņš kādu laiku nespēlēs, Pasaules kausa pauzes laikā ārstējoties no ceļgala savainojuma. Savukārt Toberam šajā laikā ir pārceltā spēle Polijas čempionāta, kas tiks aizvadīta 18.novembrī," Polijas klubu futbolistu nespēlēšanu Baltijas kausā komentēja Kazakeviča.

"Šī ir pēdējā nometne pirms nākamā kvalifikācijas cikla. Šajā nometnē sāksim jaunu periodu, gatavojoties turpmākajiem gadiem. Iespējams, kādiem futbolistiem būs citādāks spēles laiks," turpināja Kazakevičs.

No vārtsargiem pirmo izsaukumu uz izlasi nopelnījis Nils Toms Puriņš, kā arī pieredzējušais Pāvels Šteinbors un vienu spēli izlasē aizvadījušais Rihards Matrevics. Šoreiz izlasē nebūs Krišjāņa Zviedra.

"Puriņš ir aizvadījis ļoti labu sezonu. Zviedra kvalitātes mēs zinām, taču vēlējāmies paplašināt loku ar vārtsargiem, kas strādā izlasē," teica Kazakevičs.

Komentējot aizsarga Vitālija Jagodinska neizsaukšanu, Kazakevičs atklāja, ka arī šajā nometnē netika apsvērta RFS futbolista iekļaušana valstsvienības sastāvā.

"Šis turnīrs mums dos iespēju rast atbildes uz jautājumiem par centra aizsargu izvēli. Mums ir pietiekami daudz šīs pozīcijas spēlētāju, kas bijuši izlases nometnē un sevi apliecinājuši. Pēc šīs nometnes varēšu konkrētāk iezīmēt turpmākos risinājumus šajā pozīcijā," atzina treneris.

Centra aizsargs Iļja Korotkovs šoreiz izlasē ir kopā ar pussargiem. "Centra pussarga konkurences jautājums ir ļoti aktuāls mūsu izlasē un tas ir jārisina. Tā ir pozīcija, kurā ir grūti adaptēt spēlētājus bez pietiekamas spēļu pieredzes. Iļja šobrīd vairāk ir balsta pussarga pozīcijā un mēs viņu tur redzam, taču viņš var arī konkurēt centra aizsarga pozīcijā," par Korotkova iekļaušanu izlasē kā pussargu stāstīja Kazakevičs.

Ārvalstīs spēlējošie uzbrucēji aizvada ne pārāk veiksmīgu sezonu, piemēram, Dāvis Ikaunieks nonācis Čehijas kluba "Jablonec" dublieru komandā, kamēr iepriekšējā sezonā rezultatīvi spēlējušais Roberts Uldriķis šosezon ir bez gūtiem vārtiem. Gutkovskis nedēļas nogalē guva četrus vārtus Polijas čempionāta spēlē, bet sezona līdz tam brīdim viņam nav bijusi stabila gan rezultativitātē, gan spēles minūtēs.

Kazakevičs gan izcēla Raimonda Kroļļa sniegumu - "Valmieras" uzbrucējs kļūs par šīs sezonas virslīgas rezultatīvāko futbolistu.

"Konkurencē ar pietiekami meistarīgiem ārzemju spēlētājiem, mūsu spēlētājs - Krollis - ir pirmajā vietā rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Nedomāju, ka tas ir mazsvarīgi. Protams, ka uzbrucējs, kurš gūst vārtus, izlasē ierodas labā garastāvoklī un formā, pārliecināts par savām spējām. Savukārt cits, kurš negūst vārtus, atbrauc uz izlasi motivēts pārtraukt šo sēriju. Šī situācija no nometnes uz nometni mainās un katrs gadījums ir individuāls. Analizējot situāciju, piemēram, Uldriķim nav daudz vārtu gūšanas momentu un arī komandas sniegums nav pats labākais. Ir labāki un sliktāki periodi klubos, kas izlases treneriem, protams, ir jāanalizē, taču tas nav noteicošais," skaidroja Kazakevičs.

Tāpat izlases galvenais treneris atzīmēja, ka Baltijas kausa turnīrā ir trīs mērķi - sportiskais mērķis, dot iespēju apliecināt sevi atsevišķiem spēlētājiem un adaptēt atsevišķus spēles elementus, ko varētu izmantot marta mačos 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Pirms šī cikla izlasei iecerēta arī pārbaudes spēle, taču vēl nav noslēgts līgums par tās aizvadīšanu.

16.novembrī tiks aizvadītas divas pusfināla spēles Latvija - Igaunija un Lietuva - Islande. Abu dueļu uzvarētāji 19.novembrī sacentīsies finālā, bet pusfināla zaudētāji tajā pašā dienā spēlēs savā starpā par trešo vietu. Neizšķirtu gadījumā bez papildlaika aizvadīšanas notiks 11 metru sitienu izpilde.

Gadījumā, ja Latvijas izlase 19.novembra spēlē tiksies ar Islandi, mačs risināsies turpat "Daugavas" stadionā. Ja Latvijas izlases 19.novembra mača pretiniece būs Lietuva, spēle notiks sāncenšu laukumā.

Baltijas kauss ir senākais joprojām notiekošais izlašu futbola turnīrs pasaulē. Pirmoreiz Baltijas kauss tika izspēlēts 1928.gadā. Agrāk turnīrs notika katru gadu, bet kopš gadsimtu mijas par reģiona labākās izlases godu komandas sacenšas ik pēc pāris gadiem.

Pašreizējā trofejas īpašniece ir Igaunija, bet iepriekšējās četras reizes kauss nonāca Latvijas izlases rīcībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi