Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kapteinis debitē spoži

Fantastisku debiju Valmieras sastāvā piedzīvoja Raimonds Krollis. 19 gadu vecais uzbrucējs Latvijas futbola virslīgas 1. kārtā pret RFS guva divus vārtus un kaldināja Valmieras 3:2 uzvaru.

Virslīgā šosezon būs astoņas, nevis deviņas komandas. Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija jaunpienācēju Jūrmalas Noah neilgi pirms sezonas sākuma izslēdza no līgas. Vēlreiz izvērtējot situāciju, secināts, ka klubs neatbilst vairākiem LFF klubu licencēšanas noteikumu kritērijiem.

Futbola cienītājiem 1. kārta nelika vilties. Nelielu pārsteigumu izbraukumā pret RFS sagādāja Valmiera. Debijas mačā no Mettas pārnākušais Raimonds Krollis izcēlās ar diviem vārtu guvumiem. 19 gadu vecais uzbrucējs pildīja arī komandas kapteiņa funkcijas. "Mums ir jauna komanda. Neslēpšu, ka Krollis ir vērtīgs un aktīvs spēlētājs, tāpēc atzīšos, ka tā zināmā veidā ir reklāma," Valmieras galvenais treneris Tamazs Pertija skaidroja, kāpēc Krollis iecelts par kapteini. Pēc 2:3 zaudējuma RFS treneris Viktors Morozs nebija labākajā omā. "Nepazinu savu komandu. Melnā diena. Nevēlos runāt par rezultātu. Sniegums bija slikts, un uzvaras gadījumā diez vai teiktu ko labu." Valmiera izrāvienu veica otrā puslaika sākumdaļā, izvirzoties vadībā ar 3:1. RFS atbildēja ar spēcīgu prettriecienu un daudz centrējumiem, tomēr sasmelt izlieto ūdeni neizdevās. Pagājušās sezonas bronzas medaļnieki dienu pirms atklāšanas mača paziņoja, ka uz trim gadiem pagarinājuši līgumu ar Pertiju. "Esmu ļoti pateicīgs Valmierai par šiem diviem gadiem. Kopā esam spēruši lielus soļus uz priekšu. Kad prezidents man piedāvāja jaunu trīs gadu līgumu, es nedomāju ilgāk par piecām minūtēm. Esmu priecīgs turpināt sadarbību," pēc līguma pagarināšanas sajūsmā bija kolorītais gruzīnu treneris. 

Čempionvienība Riga FC sāka pārliecinoši – 3:0 uzvara izbraukumā pār Ventspili. Pēc zaudējuma sašutumu neslēpa galvenais treneris Viorels Frunze, kurš kritizēja spēles tiesnešus, jokojot, ka pretinieki maču aizvadīja 14 spēlētāju sastāvā. Kopumā spēles galvenais tiesnesis Andris Treimanis piešķīra pa trim brīdinājumiem abu komandu futbolistiem. Ventspils savā laukumā ar vairāk nekā divu vārtu starpību virslīgas mačā nebija zaudējusi astoņus gadus. Pēdējoreiz tik liels zaudējums mājās bija pret Liepājas metalurgu (0:3).

Pārliecinošs sezonas sākums Liepājai, kas ar 4:1 sagrāva Mettu. Ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli izcēlās Dāvis Ikaunieks, kurš pēc īres noteikumiem atgriezies vietējā čempionātā pēc neveiksmīga perioda Čehijas līgā. Fantastisks sniegums arī Artūram Karašauskam, kurš sezonu atklājis ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Metta spēli aizvadīja tikai ar vienu leģionāru, kas uz pārējo komandu fona ir neierasti maz.

Rupju kļūdu pret Daugavpili pieļāva Jūrmalas Spartaka vārtsargs Jevgeņijs Nerugals. Izgājienā no vārtiem viņš netrāpīja pa bumbu, situāciju uzreiz izmantoja Raivis Ķiršs, kurš kritienā guva uzvaras vārtus un panāca 2:1. Daugavpils aizsardzībā nenosēdās un nesargāja rezultātu, bet gan aktīvi devās uz priekšu, nopelnot 2:1 panākumu.

Otrajā kārtā ieplānota spēle starp Valmieru un Jūrmalas Noah, ko pēdējā brīdī izmeta no čempionāta. Visticamāk, Noah vietā laukumā varētu doties Daugavpils, kas deviņu komandu čempionātā izlaistu 2. kārtu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi