Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Eiropas futbola čempionātā pēc grupu turnīra labākais uzbrukums Vācijai, aizsardzība - Spānijai

2024.gada Eiropas futbola čempionātā grupu turnīrā labāko uzbrukumu demonstrējuši mājinieki vācieši, kamēr labākā aizsardzība bijusi Spānijas izlasei, liecina sacensību rīkotāju apkopotā statistika.

Vācijas izlase trīs spēlēs guva visvairāk vārtu - astoņus, kamēr tuvākajai sekotājai Austrijai bija seši precīzi raidījumi.

Vācijas izlase izpildījusi arī visvairāk sitienus pa vārtiem (57) un vārtu rāmī (19), aiz sevis šajos atstājot attiecīgi Portugāli (54) un Beļģiju ar Čehiju (pa 18).

Mājinieki vācieši trīs spēlēs vidēji visvairāk kontrolējuši arī bumbu (64,3%) un atdevuši visvairāk precīzu piespēļu (93%). Arī portugāļi bumbu savos mačos kontrolējuši 64,3%, kamēr precīzajās piespēlēs viņiem dalītā otrā vieta ar Anglijas un Spānijas izlases spēlētājiem (90%).

Tikmēr Spānijas izlase trīs apakšgrupas spēlēs savos vārtos neielaida nevienu bumbu, aiz sevis atstājot Franciju, Angliju un Beļģiju ar divām "sausajām" spēlēm.

Visbiežāk noteikumus pārkāpuši austrieši - 49 reizes, kuriem ar 46 pārkāpumiem seko Spānija un Horvātija. Savukārt visvairāk kartīšu par noteikumu pārkāpumiem sakrāja turki - 16 dzeltenās, kuriem ar 13 dzeltenajām un divām sarkanajām kartītēm sekoja čehi.

Labākais vārtu guvējs pagaidām Eiropas čempionātā ir Giorgijs Mikautadze no Gruzijas izlases, kurš izcēlies ar trim precīziem sitieniem, bet pa diviem vārtiem guvuši mājinieki Niklass Filkrugs un Džamals Muziala, rumānis Razvans Marins, Kodijs Gakpo no Nīderlandes un Ivans Šrancs no Slovākijas valstsvienības.

Visvairāk sitienus pa vārtiem trīs mačos izpildījis portugālis Krištianu Ronaldu (12), bet visvairāk atvairījumu vārtos veicis gruzīnu vārtsargs Giorgijs Mamardašvili (20).

Kā LETA jau ziņoja, Eiropas čempionāta astotdaļfinālā iekļuva Vācija, Itālija, Šveice, Spānija, Portugāle, Francija, Austrija, Nīderlande, Anglija, Dānija, Slovēnija Rumānija, Beļģija, Slovākija, Turcija un Gruzija.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļuva katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas un četras labākās trešajā vietā finišējušās valstsvienības.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisinās desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi