Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Derbijs ar skatu uz kausu

Galvaspilsētas klubu divcīņā pirmā iespēja nodrošināt Latvijas čempionu titulu svētdien būs RFS futbolistiem, kuri ar uzvaru kļūs neaizsniedzami tuvākajam sekotājam turnīra tabulā Valmiera FC. Ja intrigas kamols neatšķetināsies šajā nedēļas nogalē, jauno titula īpašnieku uzzināsim nedēļu vēlāk, turnīra pēdējā kārtā.

Pirms pāris nedēļām Rīgas derbijs pirmspēdējā kārtā tika paredzēts kā atslēgas cīniņš par uzvaru virslīgā. Tiesa, negaidīta bija pēdējo triju gadu čempiona Riga FC priekšlaicīga izstāšanās no cīņas par kausu. Jau kopš sezonas sākuma nestabili spēlējošie favorīti "saplīsa" pēc Eiropas Konferences līgas izšķirošajā kvalifikācijas kārtā piedzīvotā fiasko, kā arī zaudējuma tam pašam RFS Latvijas kausa izcīņas pusfinālā. Tieši šī neveiksme papildlaikā ievadīja pērno čempionu septiņu neuzvarētu spēļu sēriju, kurā dzisa arī izredzes aizstāvēt virslīgas titulu. 

Arī līderis RFS septembra un oktobra mijā pašķērdēja punktus triju neizšķirtu sērijā, kuras rezultātā negaidīta iespēja iesaistīties cīņā par titulu pavērās Valmiera FC. Vidzemnieki gan neizmantoja labu iespēju nostiprināt savas čempionu pretenzijas ar uzvaru pār Riga FC, tāpēc nu Tamaza Pertijas vadītajai komandai jācer uz līderu klupienu abās atlikušajās spēlēs.

Zīmīgi, ka Rīgas derbijā RFS nav zaudējis kopš pagājušā gada vasaras. Šajā laikā izcīnītas sešas uzvaras pēc kārtas, bet iepriekšējā spēlē septembra beigās komandas cīnījās neizšķirti, kas RFS tobrīd bija izdevīgs rezultāts, jo liedza konkurentiem pietuvoties turnīra tabulā. Iepriekšējā kārtā Riga FC Valmierā deva iespēju spēlēt vairākiem gados jaunajiem spēlētājiem. Lūkosim, vai līdzīga taktika tiks piekopta arī principiālajā duelī.

Valmieras komandai nepieciešamas uzvaras pār Metta un Riga FC, lai saglabātu izredzes uz titulu, ja līdervienība ar kādu klupienu dāvās tai iespēju. Līdz šim ne RFS, ne Valmiera FC ne reizi nav ieguvušas Latvijas čempionu titulu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi