Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Benzemā komandas biedra šantāžas lietā piespriests gadu ilgs nosacīts cietumsods

Francijas tiesa trešdien piespriedusi viena gada nosacītu cietumsodu Spānijas futbola kluba Madrides Real uzbrucējam Karimam Benzemā viņa izlases biedra Matjē Valbuenā šantāžas lietā.

Pēc sprieduma Benzemā advokāti norādīja, ka iesniegs apelāciju.

Kā zināms, 33 gadus vecais Benzemā tika apsūdzēts par to, ka palīdzēja šantāžistiem sazināties ar Valbuenā, lai izspiestu naudu saistībā ar seksuāla rakstura video.

2015.gada oktobrī šajā lietā tika aizturēti četri cilvēki, ieskaitot pazīstamus futbolistus Džibrilu Sisē, kurš gan no ieslodzījuma tika atbrīvots diezgan ātri, un Benzemā, kurš tika apsūdzēts par līdzdalību šantāžas mēģinājumā.

Lietā bez Benzemā apsūdzētas vēl četras personas.

Saistībā ar skandālu Benzemā bija izslēgts no Francijas valstsvienības piecus ar pusi gadus, līdz šovasar Eiropas čempionāta finālturnīrā spīdoši atgriezās izlasē.

Problēmas sākās, kad Valbuenā savu viedtālruni iedeva Marseļas futbola aprindās zināmajam Akselam Ango, kuram tālruņa saturu vajadzēja pārnest uz citu ierīci.

Ango, kurš tagad tiek tiesāts par uzticības pārkāpšanu, telefonā atklāja seksuāla rakstura video, kurā redzams Valbuenā. Šantāžas plānu Ango izstrādājis kopā ar draugu Mustafu Zuzū.

Valbuenā, kurš arī skandāla dēļ zaudēja savu vietu Francijas valstsvienībā, pirms mēneša tiesā teica, ka pirmo reizi par šantāžas mēģinājumu uzzināja, kad 2015.gada maijā, kad ar viņu sazinājās bijušais komandas biedrs Džibrils Sisē un informēja, ka ir izplatīts kompromitējošs video.

Ar Valbuenā sazinājies futbola aprindās zināms vīrietis Juness Huass, kuru Ango un Zuzū izmantojuši kā vidutāju pirms šantāžā iesaistīja Benzemā.

Šantāžā apsūdzētie pēc tam sazinājušies ar senu Benzemā draugu Karimu Zenati, kurš centies iesaistīt šantāžā Benzemā.

2015.gada 6.oktobrī Benzemā ieradies Valbuenā numuriņā Francijas izlases treniņu centrā un paziņojis, ka var iepazīstināt ar uzticamu cilvēku, kas var palīdzēt, un brīdinājis, ka šantāžisti ir nopietni noziedznieki.

Vēlāk Benzemā sarunā, kuru ierakstījusi policija, Zenati teicis, ka Valbuenā "neuztver mūs nopietni". Prokuratūra uzstāj, ka tas pierāda, ka Benzemā identificējis sevi kā daļu no šantāžistu grupas.

Francijā maksimālais sods par līdzdalību šantāžas mēģinājumā ir pieci gadi cietumā un naudas sods līdz 70 000 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi