Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Austrālijas futbolisti Pasaules kausa finālturnīra spēlē svin uzvaru pār Tunisiju

Austrālijas futbolisti sestdien Vakrā svinēja uzvaru pār Tunisiju Pasaules kauss finālturnīra otrās kārtas mačā. Austrālija D grupas mačā bija spēcīgāka ar 1:0 (1:0). Vārtus guva Mičels Djūks.

23.minūtē pēc Kreiga Gudvina centrējuma no kreisās puses bumbu pēc rikošeta pret tunisieti ar galvu vārtu labajā stūrī ievirzīja Mičels Djūks - 1:0 Austrālijas labā.

Jau puslaika kompensācijas laikā labākā iespēja gūt vārtus puslaikā bija tunisiešiem. Pēc piespēles pa zemi no labās puses Jusefs Msakni sita bumbu nedaudz garām vārtu labajam stūrim.

72.minūtē vēlreiz uzbrukuma smailē tunisiešiem bija Msakni, kurš, ieskrējis soda laukumā pa kreiso pusi, tēmēja bumbu vātu kreisajā stūrī, taču vārtos savā vietā bija Metjū Raiens, bumbu atvairot.

88.minūtē Vābi Hazri no soda laukuma sita, taču sitiens nesanāca spēcīgs, turklāt bumba lidoja virsū vārtsargam Raienam, kurš to tvēra.

Austrālija un Tunisija iepriekš bija tikušās vienreiz, 2005.gada FIFA Konfederāciju kausa spēlē pārākiem izrādoties Tunisijas futbolistiem. Austrālieši šo Pasaules kausu sāka ar neveiksmi pret čempioni Franciju, piekāpjoties ar 1:4, bet Tunisija pirmo maču pret Dāniju noslēdza ar bezvārtu neizšķirtu.

Nātaniels Atkinsons pēc savainojuma gūšanas pret Franciju nevarēja palīdzēt Austrālijai otrajā spēlē, kamēr tunisiešiem ierindā bija visi futbolisti.

Otrā grupas mačā sestdien plkst.18 spēkus mēros Francija un Dānija.

C grupā plkst.15 maču aizvadīs Polija un Saūda Arābija, bet plkst.21 Argentīna spēlēs pret Meksiku. Finālturnīru tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Austrālijas izlases sastāvs: Metjū Raiens (kapt.); Kijs Roulzs, Frans Karačičs (Milošs Degeneks, 75.min.), Azizs Behičs, Harijs Soutars; Metjū Lekijs (Kianu Bakuss, 85.min.), Ārons Mūijs, Džeksons Ērvains, Kreigs Godvins (Avers Mabils, 85.min.); Railijs Makgrī (Aijdins Hrustičs, 64.min.), Mičels Djūks (Džeims Maklārens, 64.min.).

Tunisijas izlases sastāvs: Ajmens Dāmens; Montasars Talbi, Jasins Meriā, Dilans Brons (Vadždi Kehrida, 73.min.); Aisa Laiduni (Vābi Hazri, 67.min.), Eljess Shiri, Muhameds Drēgers (Ferhani Sassi, 46.min.), Ali Abdi; Jusefs Msakni (kapt.), Isams Džebali (Taha Jasine Henisi, 73.min.), Naims Sliti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi