Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Argentīnas futbola izlase atceļ parādi pārāk daudzu sagaidītāju dēļ

Argentīnas futbola izlase, kas svētdien trešoreiz triumfēja Pasaules kausa izcīņā, otrdien atcēla plānoto svinību parādi Buenosairesā pārāk daudzu sagaidītāju dēļ.

Argentīnas galvaspilsētas ielas un ceļu pārvadus piepildīja miljoniem cilvēku, cerot ieraudzīt futbola izlasi pēc tās atgriešanās dzimtenē no Kataras. Par godu Argentīnas uzvarai valstī otrdien bija izsludināta brīvdiena. 

Līksmojošo un valsts karogus vicinošo fanu Buenosairesā bija tik daudz, ka spēlētājiem nācās atcelt plānoto parādi ar vaļēju autobusu uz Buenosairesu. Tā vietā viņi iekāpa helikopteros, lai pārlidotu galvaspilsētu, un valdība šo lidojumu nosauca par gaisa parādi.

"Pasaules čempioni visu maršrutu veic ar helikopteriem, jo tautas laimes izvirduma dēļ nebija iespējams tālāk doties pa zemi," sociālajos medijos rakstīja Argentīnas prezidenta Alberto Fernandesa preses sekretāre Gabriela Serruti. 

Pēc lidojuma virs galvenajām Buenosairesas vietām, kurās bija sapulcējušies līdzjutēji, helikopteri ar spēlētājiem atgriezās Argentīnas Futbola asociācijas (AFA) bāzē ārpus galvaspilsētas.

AFA vadītājs Klaudio Tapija plānu maiņā vainoja tiesībsargājošās iestādes.

"Tie paši drošības organismi, kas mūs eskortēja, neļauj mums doties uz priekšu. Es atvainojos visu spēlētāju čempionu vārdā," sociālajos medijos rakstīja Tapija.

Autobuss ar futbola izlasi pēcpusdienā vairāk nekā četras stundas brauca gliemeža gaitā caur sagaidītāju pūli, līdz šī parāde tika atcelta. Komandas kapteinis Lionels Mesi un pārējie spēlētāji māja pūlim, rādot iegūto Pasaules kausu.

Mesi vadītās izlases panākumi ir ļoti vajadzīga laba ziņa Argentīnai, kuru gadiem ilgi nomāc ekonomikas problēmas. Valstī ir viens no pasaulē augstākajiem inflācijas līmeņiem, un apmēram četras desmitdaļas iedzīvotāju dzīvo nabadzībā.

Buenosairesas ielās otrdienas pēcpusdienā bija izgājuši četri miljoni cilvēku, ziņoja vietējie mediji, atsaucoties uz ziņu avotiem policijā. Svinošie fani piepildīja ielas un ceļus uz galvaspilsētu, lai gan gaisa temperatūra sasniedza plus 30 grādus pēc Celsija.  

Jau ziņots, ka Argentīnas futbola izlase svētdien dramatiskā finālā pieveica Franciju, trešo reizi triumfējot Pasaules kausa izcīņā. 

Argentīna ar 4:2 uzvarētāju noskaidrošanas sērijā pārspēja Francijas futbolistus. Pamatlaiks noslēdzās ar 2:2, bet papildlaiks ar 3:3.

Mesi finālā guva divus vārtus un realizēja arī pēcspēles sitienu. Iepriekš Argentīnas izlase Pasaules kausā bija triumfējusi 1978.gadā un 1986.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi