Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Aizturēts aizdomās turamais par uzbrukumu Dortmundes Borussia autobusam

Vācijas policija aizturējusi aizdomās turamo saistībā ar pagājušajā otrdienā notikušo uzbrukumu Dortmundes futbola komandas Borussia autobusam, vēsta vietējie mediji.

Vācijas prokurori paziņojuši, ka aizdomās par sprādzienu sarīkošanu aizturēts 28 gadus vecs krievu-vācu izcelsmes vīrietis Sergejs V, kurš uzbrukumu sarīkojis finansiālu apsvērumu vadīts.

Vīrietis aizturēts policijas operācijā netālu no Tībingenes pilsētas Bādenes-Virtembergas federālajā zemē.

Kā vēsta tabloīds Bild, aizdomās turamais ar uzbrukumu bija cerējis izraisīt futbola kluba akciju cenu kritumu. Avīze raksta, ka, atbilstoši izmeklētāju versijai, aizdomās turamais futbola komandas viesnīcā internetā iegādājies kluba akcijas 78 000 eiro vērtībā. Viņš viesnīcā uzturējies no 9.aprīļa. Pēc uzbrukuma viņš spekulējis uz Dortmundes kluba akciju cenas krišanos.

Kā ziņots, pirms 11.aprīlī gaidāmās UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmās spēles mājinieku komandas Borussia autobuss cieta trīs sprādzienos, kā rezultātā mačs tika atcelts.

Šajos sprādzienos cieta Dortmundes kluba spāņu aizsargs Marks Bartra, kurš tika aizvests uz slimnīcu, un policists, kurš eskortēja autobusu, kad tas izbrauca no viesnīcas. Spēlētājam gan nopietni savainojumi nav konstatēti, vien traumēta roka, un viņam slimnīcā tika veikta rokas locītavas operācija.

Izmeklētāji notikuma vietā atrada trīs identiskas vēstules, kurā atbildību par uzbrukumu uzņēmies kāds islāmistu grupējums, paziņojot, ka tā esot atriebība par Vācijas dalību operācijās pret teroristisko organizāciju Islāma valsts Irākā un Sīrijā. Vēstulēs pieprasīta Vācijas izlūklidmašīnu Tornado atsaukšana no Tuvajiem Austrumiem un Ramšteinas ASV Gaisa spēku bāzes slēgšana.

Federālā prokuratūra izteica "nopietnas šaubas" par otra, tīmeklī izplatītā paziņojuma autentiskumu, ar kuru atbildību par uzbrukumu futbolistiem uzņēmušies kreisie ekstrēmisti, apgalvojot, ka komanda neesot atbilstoši reaģējusi uz rasistiskiem incidentiem spēļu laikā.

Ziņu avoti Ziemeļreinas-Vestfālenes federālās zemes drošības dienestos pieļāvuši iespēju, ka nozieguma vietā atstātās vēstules var būt mēģinājums uzvest izmeklētājus uz "viltus pēdām". Arī Iekšlietu ministrijas pārstāvis Tobiass Plāte norādīja, ka iepriekš islāma ekstrēmistiem nav bijusi raksturīga paziņojumu atstāšana nozieguma vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi