Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valmieras futbolisti uzvar Liepājā un pirmo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

Valmiera sestdien Optibet Latvijas futbola virslīgas pēdējā kārtā izcīnīja uzvaru un pirmo reizi kļuva par Latvijas čempioniem, kamēr Riga samierinājās ar otro vietu.

"Valmiera" izbraukumā ar rezultātu 2:0 (0:0) uzvarēja "Liepāju".

Uzvarētāju labā vārtus guva Raimonds Krollis un Džibrils Gejs.

Jau astotajā minūtē pie dzeltenās kartītes tika Krollis, 11. minūtē brīdinājumu nopelnīja arī Ivans Želizko, kam sekoja vēl dzeltenais "plāksteris" Robertam Veipam, valmieriešiem jau spēles ievadā tiekot pie trīs brīdinājumiem.

Spēles sākumā savainojumu guva "Liepājas" centra aizsargs Ignasio Migels, un liepājniekiem nācās veikt piespiedu maiņu, kuras rezultātā laukumā devās Noā Lūks Toribio.

Tuvojoties puslaika izskaņai, noteikumus pret Kamilo Menu pārkāpa Toribio, kas deva "Valmierai" iespēju izspēlēt standartsituāciju, taču Želizko sita pāri vārtiem. Īsi pēc tam valmierieši veidoja pretuzbrukumu, tomēr atkal bumba lidoja garām Liepājas komandas vārtiem.

Otrā puslaika ievadā "Valmiera" divas reizes tika pie standartsituācijām, tomēr, neskatoties uz veiksmīgu piespēli uz vārtu priekšu, bumba neatrada ceļu uz "Liepājas" vārtiem.

58.minūtē pēc stūra sitiena izspēles "Valmiera" veiksmīgi iespēlēja bumbu uz vārtu priekšu un, lai gan Krišjānis Zviedris pēc pirmā sitiena izglāba "Liepāju", Krollis pirmais tika pie atlēkušās bumbas un raidīja to vārtos, izvirzot valmieriešus vadībā ar 1:0.

Neilgi pēc zaudētājiem vārtiem Lukass Vilela "Liepājas" rindās pārkāpa noteikumus, kam sekoja Gotjē Mankendas uzbrukums uz "Valmieras" vārtiem, taču Rihards Matrevics spēja glābt valmieriešus no zaudētiem vārtiem.

Par spēles vilcināšanu Mena saņēma dzelteno kartīti, un pāris minūtes vēlāk brīdinājumu saņēma arī Masaki Murata. 

Atlikušajā spēles daļā liepājnieki vairāk uzbruka, mēģinot izraut neizšķirtu, taču "Valmieras" labā kompensācijas laika pēdējā minūtē 2:0 panāca Gejs. 

Pirms pēdējās kārtas "Valmiera" turnīra tabulā apsteidza "Riga" tikai par vienu punktu un, lai nodrošinātu čempiontitulu, derēja arī neizšķirts rezultāts starp "Riga" un RFS.

"Valmiera" futbola virslīgā spēlē kopš 2018.gada un jau pagājušajā sezonā bija tuvu tam, lai izcīnītu pirmo čempiontitulu, taču izšķirošajā pēdējās kārtas mačā spēlēja bezvārtu neizšķirti pret "Riga".

Tikmēr "Riga" ar rezultātu 0:1 (0:0) piekāpās RFS, kas jau pirms nedēļas nodrošināja trešo vietu un ceļazīmi uz Eirokausiem, un noslēdza sezonu otrajā vietā.

Pirmajā puslaikā cīņa norisinājās līdzvērtīgi, taču vārti netika gūti. Rīgas derbijs neizpalika bez spēlētāju saķeršanās un asākas vārdu apmaiņas jau pirmajās 45 spēles minūtē, pie vienas dzeltenās kartītes tiekot "Riga" spēlētājam Muhamedam Ngomam.

66.minūtē RFS kapteini Tomašu Šimkoviču nomainīja Sedriks Kuadio, kurš savainojuma dēļ nebija spēlējis gandrīz trīs mēnešus, un īsi pēc došanās laukumā ar spēcīgu sitienu raidīja bumbu "Riga" vārtos.

Rīgas derbijā šosezon iepriekš pa reizei panākumus izcīnīja abas komandas (2:1 RFS labā un "Riga" panākums ar 2:0), taču pēdējais duelis noslēdzās neizšķirti 1:1.

"Valmiera" nodrošināja čempiontitulu ar 85 punktiem, pie 81 punkta tika "Riga" komanda un 76 punkti - trešās vietas ieguvējiem RFS futbolistiem. Ceturto vietu ar 70 punktiem ieņēma "Liepāja", piektā ar 51 punktu - "Auda", 38 punktus sakrājusi "Tukums 2000"/"Telms" komanda, kamēr 34 punkti ir "Daugavpils" komandai, 31 punkts - "Spartakam", bet "Metta" tikusi pie 22 punktiem un aizvadīs pārspēles par palikšanu virslīgā. Pēdējā ar 20 punktiem ir Salaspils "Super Nova", kas nākamsezon spēlēs "Optibet" Nākotnes līgā.

 

2022.gada virslīgā spēlēja desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi