Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valmieras futbolisti spēlē neizšķirti un sagādā labas izredzes virslīgā uzvarēt RFS

"Valmiera" "Optibet" Latvijas futbola virslīgā trešdien savā laukumā nespēja uzvarēt līdzšinējo čempioni "Riga", dodot labas izredzes pirmoreiz uzvarētāju kausu izcīnīt RFS vienībai.

"Valmiera" Vidzemes Olimpiskā centra stadionā spēlēja 1:1 (0:1) ar iepriekšējo trīs gadu čempioni "Riga" komandu.

Vārtus mājinieku labā guva Raimonds Krollis, bet viesiem - Arturs Krancmanis.

Krancmanis, kuram tā bija pirmā cīņa "Riga" pamatsastāvā virslīgā, izcēlās jau devītajā minūtē, kad ar kreiso kāju no soda laukuma raidīja bumbu vārtu tālajā - kreisajā - stūrī un izvirzīja "Riga" vadībā ar 1:0.

41.minūtē pie laukuma sānu līnijas izcēlās nekārtības, kurās piedalījās gandrīz visi laukumā eošie futbolisti un pie dzeltenā plākstera tika Maksims Toņiševs, kurš palīdzēja nokrist Besaram Halimi, un Halimi. Toņiševam četru brīdinājumu dēļ nākamā spēle būs jāizlaiž.

Jau puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē mājinieku mēģinājumu panākt izlīdzinājumu pēc Kroļļa sitiena no soda laukuma tālajā vārtu stūrī atvairīja viesu vārtsargs Nils Puriņš.

Mājinieku spiediens pieauga, bīstamiem momentiem veidojoties gandrīz tikai pie viesu vārtiem. 75.minūtē pa vārtu konstrukciju trāpīja Kamilo Mena.

79.minūtē vienā no retajiem pretuzbrukumiem Ngondas Muzingas sitiens no soda laukuma vidus tika nobloķēts.

Spēles izskaņā pat trīs izdevības gūt vārtus bija mājiniekam Aliūnam Ndojē, taču tās palika neizmantotas.

"Valmiera" virslīgā bija uzvarējusi trīs mačos pēc kārtas, bet "Riga" virslīgā bez uzvarām bija vairāk nekā mēnesi, piecos mačos trīsreiz spēlējot neizšķirti un ciešot divus zaudējumus. 

Valmieras komandas uzbrukuma līderi Ibrahima Sovs, Raimonds Krollis un Džibrils Gejs šosezon bija guvuši attiecīgi 12, desmit un deviņus vārtus. Krollis bija asistējis deviņos vārtos un bija virslīgas labākais piespēlētājs.

Ar desmit precīziem sitieniem "Riga" labākais vārtu guvējs joprojām ir Stefans Miloševičs, kurš jau labu laiku turpina karjeru Izraēlā. Deviņi trāpīgi sitieni, tiesa, visi "Metta" komandas sastāvā, ir Junusam Muritalam, bet astoņas reizes izcēlies Mikaēls Soisalo.

Pirmajā aplī "Valmiera" uzvarēja ar 2:1, bet otrajā mačā "Riga" revanšējās ar 1:0.

Jau ziņots, ka dienas pirmajā spēlē, kas bija pārcelta no septītās kārtas, RFS viesos ar 3:0 (1:0) pieveica "Daugavpili".

Vārtus guva Tomašs Šimkovičs, Emersons Deusleisānu un Petrs Marešs.

Rezultātu jau desmitajā minūtē ar spēcīgu raidījumu guva Šimkovičs.

Kaut arī mājinieki spēlēja atzīstami, zaudējumu noteica otrā puslaika vidus. 64.minūtē pēc Roberta Savvaļnieka piespēles bumbu vārtos ar galvu raidīja Emesrsons, kurš neilgi pirms tam bija trāpījis pa vārtu stabu.

Drīz pēc tam Andrejs Iličs apspēlēja divus mājinieku aizsargus un tika nogāzts soda laukumā. Laukumu ar sarkano kartīti pēc šīs epizodes atstāja Džošua Akpudže, kuram tā bija jau otrā dzeltenā kartīte.

71.minūtē Marešs ar kreiso kāju 11 metru soda sitienu iesita kreisajā stūrī, mājinieku vārtsargam Ņikitam Šaraņinam lecot pretējā virzienā - 3:0.

Abām vadošajām komandām - RFS un "Valmierai" - līdz sezonas beigām atlikušas divas spēles. 

RFS atlikušajās cīņās jāspēlē ar "Riga" un ar "Daugavpili", bet "Valmierai" jātiekas ar "Metta" un "Riga" vienību.

Kopvērtējumā pirmo vietu ar 62 izcīnītiem punktiem 26 spēlēs ieņem RFS vienība, otrajā vietā ir "Valmiera" ar 58 izcīnītiem punktiem 26 mačos, bet labāko trijnieku noslēdz "Riga", kas ir izcīnījusi 48 punktus 26 aizvadītās cīņās. Ceturtajā vietā ar 45 izcīnītiem punktiem 26 spēlēs atrodas "Liepāja", tālāk ar 35 punktiem 27 mačos un ar 32 punktiem 26 dueļos ir "Daugavpils". Pēdējā vietā atrodas "Metta" ar 20 punktiem 27 spēlēs.

Virslīgas sezonu uzsāka deviņas komandas, bet čempionāta gaitā vispirms par izstāšanos paziņoja titulētākā no deviņām komandām "Ventspils", bet pēc tam - arī skandāliem apvītā Daugavpils "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions tiks noskaidrots četru apļu turnīrā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi