Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valmiera un Riga čempioni noskaidros pēdējā kārtā; RFS tiek bronza un eirokausi

Valmiera un Riga futbolisti svētdien Optibet Latvijas futbola virslīgas sezonas 35.kārtas spēlēs izcīnīja panākumus, līdz ar to šīs sezonas čempioni tiks noskaidroti pēdējā kārtā nākamās nedēļas nogalē, kamēr citā mačā RFS spēlēja neizšķirti pret Liepāju un nodrošināja vietu UEFA Konferences līgas kvalifikācijā.

"Valmiera" viesos ar rezultātu 6:1 (2:0) sagrāva Salaspils "Super Nova" vienību.

Pirmais vārtu gūšanas moments padevās laukuma saimniekiem, taču Rihards Matrevics izglāba valmieriešus no zaudētiem vārtiem jau mača 14.minūtē. Pēc tam iniciatīvu pārņēma "Valmieras" komanda, kas vairākkārt izveidoja vārtu gūšanas iespējas.

Visi "Valmieras" mēģinājumi rezultējās gūtos vārtos 27.minūtē, kad Alvis Jaunzems piespēlēja Raimondam Krollim uz vārtu priekšu un viņam atlika tikai pielikt kāju, lai bumba atrastu ceļu uz vārtiem.

Vēl pēc divām minūtēm valmierieši dubultoja savu pārsvaru, vēlreiz pēc Jaunzema piespēles ar precīzu sitienu izceļoties Krollim.

Otrais puslaiks sākās ar vēl divām bumbām "Super Nova" vārtos. Vispirms 46.minūtē vārtus guva Daisuke Jokota, bet vēl pēc trīs minūtēm 4:0 panāca Masaki Murata. "Valmierai" bija nepieciešamas vēl piecas minūtes, lai gūtu piektos vārtus, salaspiliešu vārtsargu pārspējot Jaunzemam. 

83.minūtē vienīgos vārtus "Super Nova" labā guva Kristians Sprukulis, taču mazāk nekā divas minūtes līdz pamatlaika beigām piecu vārtu pārsvaru "Valmierai" atjaunoja Luka Silagadze.

Savukārt "Riga" izbraukumā ar rezultātu 2:0 (1:0) uzvarēja "Tukums 2000"/"Telms" futbolistus, izcīnot septīto uzvaru pēc kārtas.

"Riga" izvirzījās vadībā pirmā puslaika izskaņā, kad 40.minūtē ar tālu sitienu Tukuma vienības vārtsargu pārspēja Jurijs Vakulko.

Otrajā puslaikā "Riga" rindās vispirms pie dzeltenās kartītes tika Jurijs Kendišs, bet 50.minūtē pārsvaru izdevās dubultot Antonijam Černomordijam.

Neilgi pēc otrajiem zaudētājiem vārtiem "Tukums 2000"/"Telms" futbolisti Maksims Sidorovs un Jānis Krautmanis nopelnīja dzeltenās kartītes.

Vēl RFS savā laukumā ar "Liepāju" spēlēja bezvārtu neizšķirti, taču ar to bija pietiekoši, lai nodrošinātu ceļazīmi uz Eirokausiem.

Rīdzinieki jau ceturtajā minūtē tika pie divām dzeltenajām kartītēm, noteikumus pārkāpjot Alfusajnem Džatam un Kevinam Frīzenbihleram, bet puslaika pēdējā minūtē liepājnieku rindās arī Niks Kapuns tika pie brīdinājuma.

Tikmēr otrajā puslaikā vēl dzeltenās kartītes nopelnīja liepājnieki Ignasio Migels, Kapuns, Roberts Savaļnieks, Mareks Zunters un Jevgēnijs Belovs. Tuvojoties spēles izskaņai, spēle palika aizvien saspringtāka, un spēlētāji aizvien vairāk saķērās asās divcīņās un vārdu apmaiņās.

Lai saglabātu cerības noslēdzošajā kārtā tikt pie ceļazīmes un Eirokausiem, liepājniekiem šajā mačā bija nepieciešama uzvara.

Vēl Jūrmalas "Spartaks" viesos ar rezultātu 1:0 (1:0) uzvarēja "Auda" vienību, sagādājot pretiniekiem trešo neveiksmi pēc kārtas.

Jūrmalniekiem panākumam pietika ar vieniem gūtiem vārtiem spēles 28.minūtē. Ar precīzu sitienu "Spartaku" izvirzīja vadībā Kvadvo Asamoā.

Ja pirmajā puslaikā "Auda" rindās pie dzeltenās kartītes tika tikai Ivo Minkevičs, tad otrajā puslaikā dzelteno "plāksteri" nopelnīja arī Useno Njangs, Aleksejs Saveļjevs, Manjumovs Ečols un Perica Vidaks, bet kompensācijas laikā sarkano nopelnīja vienības treneris Tomislavs Stipičs. Otrajā puslaikā arī jūrmalnieki Leonardo Gaučo un Aleksandrs Solovjovs saņēma dzeltenās kartītes.

Tikmēr vēl vienā spēlē "Daugavpils" izbraukumā ar rezultātu 3:2 (1:0) guva panākumu pār "Metta", pārtraucot astoņu neuzvarēto spēļu sēriju.

Pirmajā puslaikā 13.minūtē daugavpiliešus vadībā izvirzīja Valērijs Lizunovs, kamēr laukuma saimniekiem izdevās panākt neizšķirtu 57.minūtē, kad vārtus pēc Kārļa Viļņa piespēles guva Mohamets Lamine Korrea.

69.minūtē Lizunovs realizēja 11 metru soda sitienu, bet 79.minūtē pārsvaru dubultoja Dele Izraēls. Četras minūtes līdz pamatlaika beigām "Metta" samazināja deficītu, pateicoties Ingara Pūļa precīzajam sitienam, taču ar to bija par maz, lai pacīnītos par punktiem.

Turnīra tabulas galvgalī ar 35 mačos izcīnītiem 82 punktiem ir "Valmiera", 81 punkts ir "Riga" komandai un 73 punkti - RFS futbolistiem. Ceturtā ar 70 punktiem ir "Liepāja", piektā ar 48 punktiem - "Auda", 41 punktu sakrājusi "Tukums 2000"/"Telms" komanda, kamēr 34 punkti ir "Daugavpils" komandai, 28 punkti - "Spartakam", bet "Metta" tikusi pie 21 punkta. Pēdējā ar 19 punktiem ir Salaspils "Super Nova".

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi