Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Riga savā laukumā Gibraltāra čempionus neuzvar

Riga futbolisti ceturtdien UEFA Konferences līgas play-off kārtas pirmajā spēlē savā laukumā spēlēja neizšķirti.

"Riga" "Skonto" stadionā spēlēja 1:1 (0:0) ar bijušo Ņikitas Kovaļonoka pārstāvēto Gibraltāra vienību "Lincoln Red Imps".

Vārtus mājiniekiem guva Jurijs Vakulko, bet viesiem - Fernando Karralero.

Pirmais vārtu gūšanas moments radās sestās minūtes izskaņā, kad pēc Žana Baptista Leo centrējuma no labās laukuma puses trešās kvalifikācijas kārtas varonis Junusa Muritala tika atstāts viens pats uz vārtsarga laukuma robežas. Labu sitienu ar galvu vārtu labajā stūrī atvairīja viesu vārtsargs Lolo Solers.

24.minūtē bīstams moments bija arī viesiem, taču sitiens no soda laukuma tika nobloķēts. Pretuzbrukumā viens pret vienu ar viesu vārtsargu nokļuva Leo, taču bija jau pārāk tuvu vārtsargam, kurš to atvairīja. Savukārt Muritala, kurš bija pirmais pie atlēkušās bumbas, tēmēja vārtu tālajā stūrī, taču sitiens bija neprecīzs.

43.minūtē Muritala uz pretinieka soda laukuma līnijas ar māņu kustību atbrīvojās no sedzēja, bet viņa spēcīgu sitienu zem pārliktņa atvairīja vārtsargs.

"Riga" bija vairāk vārtu gūšanas momentu, taču puslaiks beidzās ar bezvārtu  neizšķirtu.

52.minūtē Leo no tuva attāluma sita, taču leņķis bija šaurs, un Solers bumbu novirzīja uz stūra sitienu. Divas minūtes vēlāk Solers cīņā pret Leo uzvarēja vēlreiz, "Riga" spēlētājam sitot no soda laukuma vidus.

Ar trim uzbrukuma viļņiem atbildēja viesi, bet vārti krita 61.minūtē. 59.minūtē mājinieki veica divas spēlētāju maiņas. Ritvara Rugina, kurš nopelnīja otro dzelteno kartīti turnīrā un laukumā atbildes spēlē doties nevarēs, vietā laukumā dodoties Vakulko, bet Mikaelu Soisalo nomainot Edgaram Babajanam. Tieši viņi noorganizēja vārtu guvumu. Pie viesu soda laukuma labās sānu līnijas bumbu Hesusam Toskano atņēma Babajans, piespēlēja vārtu priekšā, un Vakulko no vārtsarga laukuma tuvējā stūra raidīja bumbu vārtos - 1:0.

59.minūtē pēc abām maiņām otro dzelteno kartīti turnīrā nopelnīja arī  Antonijs Černomordijs, kuram arī atbildes spēle ies secen.

Izlīdzinājumu viesi panāca 72.minūtē, kad ar precīzu sitienu izgājienā vienam pret mājinieku vārtsargu izcēlās Karralero - 1:1. Viņš ar kreiso kāju raidīja bumbu pāri vārtsargam Ivanam Brkičam vārtu tālajā stūrī.

Spēles gaita izlīdzinājās, un mačs beidzās neizšķirti.

Latvijas čempione "Riga" Čempionu līgas pirmajā kvalifikācijas kārtā ar 1:2 zaudēja Zviedrijas klubam "Malmo" un pārcēlās uz Čempionu zaru Konferences līgā. Tur divu maču summā ar 3:0 tika pieveikta Ziemeļmaķedonijas komanda Tetovas "Škendija", bet trešajā kārtā pret Paolas "Hibernians" no Maltas izdevās atspēlēties pēc zaudējuma Rīgā ar 0:1. Viesos pamatlaikā tika panākta uzvara ar 2:1, bet pagarinājumā ceļazīmi uz izšķirošo kārtu nodrošināja divi Junusas Muritalas gūtie vārti.

Tikmēr "Lincoln Red Imps", kas Kovaļonoku iegādājās tieši pirms Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra, pirmajā kārtā ar 7:2 apspēlēja Ešas "Fola", otrajā ar 1:4 atzina Rumānijas kluba Klužas-Napokas CFR pārākumu, bet Eiropas līgas trešajā kārtā ar 2:4 zaudēja Bratislavas "Slovan".

"Riga" šobrīd Latvijas čempionātā ar 41 punktu 19 spēlēs ieņem trešo vietu. Lai labāk sagatavotos izšķirošajām spēlēm par iekļūšanu Konferences līgas grupu turnīrā, aizvadītajā Latvijas čempionāta kārtā tika pārcelta uz vēlāku laiku cīņa ar RFS.

Spēles Gibraltāra čempionātā sāksies vien oktobra vidū, bet iepriekšējā čempionātā, kas beidzās maija vidū, uzvarēja "Lincoln Red Imps", tuvākos konkurentus apsteidzot par punktu. Klubs ir svinējis uzvaras trīs no pēdējiem četriem čempionātiem, 2019./2020.gada sezonā tam paliekot nepabeigtam.

"Riga" šī ir tikai ceturtā sezona Eiropas kausos, 19 spēlēs svinot septiņas uzvaras un piecreiz spēlējot neizšķirti, kā arī fiksējot vārtu starpību 19-18. Iepriekšējā sezonā klubs tika līdz Eiropas līgas trešajai kvalifikācijas kārtai, kurā ar 0:1 tika zaudēts Glāzgovas "Celtic".

Tikmēr Gibraltāra klubs Eiropas kausos startē jau astoto sezonu pēc kārtas. Iepriekšējā sezonā klubs tika līdz otrajai kārtai UEFA Eiropas līgā, kur vienā spēlē ar 0:5 piekāpās citai Glāzgovas vienībai "Rangers".

Pēc uzvaras pār Maltas klubu "Riga" ir svinējusi uzvaru birokrātijas gaiteņos, panākot iespēju aizvadīt "play-off" kārtas spēli savā - "Skonto" - stadionā.

Tāpat trešdien klubs paziņoja par Krievijas uzbrucēja Staņislava Krapuhina piesaisti, futbolistam ceturtdien jau esot kluba pieteikumā.

Vāl ceturtdien Latvijas izlases pussarga Jāņa Ikaunieka pārstāvētā Kuopio KuPS no Somijas savā laukumā ar  zaudēja Berlīnes "Union", bet Vladislava Gutkovska pārstāvētā Polijas Čenstohovas "Rakow" spēlēja 0:0 ar RFS futbolistus iepriekšējā kārtā uzvarējušo "Gent" no Beļģijas.

"Play-off" jeb ceturtās kārtas spēles notiks 19. un 26.augustā.

Jau ziņots, ka RFS tika līdz trešajai kvalifikācijas kārtai, "Liepāja" - līdz otrajai, bet pēc pirmās kārtas dalību turnīrā beidza "Valmiera".

Savukārt grupu turnīra izloze notiks 27.augustā.

UEFA Eiropas Konferences līgas pamatturnīrā spēlēs 32 komandas, no kurām garākais ceļš līdz pamatturnīram ir piecas kvalifikācijas kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi