Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Chelsea pārliecinoši iekļūst FIFA klubu Pasaules kausa finālā

Pagājušās sezonas Eiropas spēcīgākā komanda Londonas Chelsea no Anglijas ceturtdien pārliecinoši sasniedza Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) klubu Pasaules kausa izcīņas turnīra finālu.

Pusfinālā mačā pašreizējā UEFA Čempionu līgas uzvarētāja, kas gan šosezon šajās sacensībās nespēja izkļūt no apakšgrupas, ar rezultātu 3:1 (1:0) pieveica Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) Čempionu līgas uzvarētājus Monterrey no Meksikas.

Rezultātu 17.minūtē atklāja Chelsea komandu pārstāvošais spānis Huans Mata, bet otrā puslaika sākumā Anglijas vienība guva vēl trīs vārtus un jau panāca 3:0 - sākotnēji precīzs bija Fernando Torress, bet vēl pēc brīža bumbu savos vārtos ieraidīja Dārvins Čavess. Goda vārtus Monterrey vienība guva jau kompensācijas laikā, kad izcēlās Aldo de Nigriss.

Finālā Chelsea sacentīsies ar Brazīlijas komandu Corinthians.

Zīmīgi, ka Chelsea komandas galvenais treneris Rafaels Benitess turnīra finālu sasniedzis jau trešo reizi karjerā - iepriekš viņš to paveica arī ar Liverpool un Milānas Inter komandām.

Kā ziņots, savā pusfinālā Dienvidamerikas spēcīgākā klubu turnīra Libertadores kausa izcīņas uzvarētāji trešdien ar rezultātu 1:0 pārspēja Ēģiptes komandu Kairas Al Ahly.

Vienīgos vārtus Brazīlijas vienības labā pirmā puslaika 30.minūtē guva Peru uzbrucējs Hosē Paulo Gverrero.

Pirms tam Al Ahly futbolisti ceturtdaļfināla mačā prata ar 2:1 uzvarēt Japānas komandu Hirosimas Sanfrecce, kas turnīru noslēdza piektajā vietā, trešdien ar 3:2 pārspējot Dienvidkorejas klubu Ulsanas Hyundai. Savukārt Monterrey ceturtdaļfinālā ar 3:1 pārspēja Ulsanas Hyundai.

Sacensību fināls un spēle par trešo vietu plānoti svētdien.

Kopumā turnīrā piedalās divi Āzijas klubi, kā arī pa vienam klubam no Eiropas, Dienvidamerikas, Āfrikas, Ziemeļamerikas, kā arī Austrālijas un Okeānijas zonas.

FIFA klubu Pasaules kausa izcīņa šogad notiek devīto reizi.

Eiropas klubi šajā turnīrā uzvarējuši jau piecas reizes pēc kārtas, uzvarētāju laurus plūcot Itālijas klubam AC Milan (2007.gadā), Anglijas klubam Mančestras United (2008.gadā), Spānijas komandai Barcelona (2009. un 2011.gadā) un vēl vienai Itālijas vienībai Milānas Inter (2010.gadā).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi