Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Auda UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otro kārtas ievadā izcīna uzvaru

Latvijas futbola klubs "Auda" trešdien UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā mačā izcīnīja panākumu.

"Auda" viesos ar 2:1 (1:1) uzvarēja Ziemeļīrijas vienību "Cliftonville".

"Auda" izvirzījās vadībā 32.minūtē, kad pēc stūra sitiena izspēles pretinieku vārtos bumbu nogādāja Abioduns Ogunniji, bet septiņas minūtes vēlāk laukuma saimnieki panāca neizšķirtu, "Audas" vārtsargu pārspējot Lūkam Konlanam un rezultātam kļūstot 1:1.

77.minūtē Taivo Abdulrahmans pretuzbrukumā apspēlēja divus mājinieku aizsargus un sita bumbu garām pretinieku vārtsargam, atgūstot "Audai" vienu vārtu pārsvaru.

Pamatlaika izskaņā vārtu gūšanas iespēja bija "Cliftonville" futbolistiem, taču bumba lidoja garām "Audas" vārtiem, bet kompensācijas laikā pretinieku uzbrukumu vēl apturēja Latvijas komandas vārtsargs Krišjānis Zviedris.

Atbildes spēle Rīgā norisināsies 31.jūlijā.

Svētdien "Auda" Latvijas virslīgas mačā ar 2:0 pārspēja "Liepāju" un ar 28 punktiem 23 mačos ieņem piekto vietu. "Cliftonville" Ziemeļīrijas čempionātu uzsāks vien augusta sākumā, bet pagājušajā čempionātā klubs ieņēma trešo vietu.

Pirmajā kārtā "Auda" divu spēļu summā ar 3:0 pārspēja Fēru salu komandu Touršhavnas B36, bet "Cliftonville" sacensības sāka no otrās kārtas.

Pagājušajā sezonā "Auda" debitēja UEFA Eiropas Konferences līgā, divu maču summā ar 2:5 piekāpjoties Slovākijas vienībai Trnavas "Spartak".

"Cliftonville" kopš 1979./1980.gada sezonas šī jau ir 16.sezona Eiropas kausos, taču nākamo kārtu izdevies sasniegt vien četrreiz.

Uzvarētāji iekļūs kvalifikācijas trešajā kārtā, bet zaudētājiem Eiropas kausu sezona būs beigusies. Uzvarētāja divu maču summā trešajā kārtā tiksies ar "Breidablik" no Islandes vai "Drita" no Kosovas.

Jau ziņots, ka "Liepāja" kvalifikācijas pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 1:3 piekāpās Fēru salu komandai Leirvikas "Vikingur", bet "Riga" trešdien ar panākumu sāka kvalifikācijas otro kārtu, savā laukumā ar 1:0 pārspējot Polijas vicečempioni Vroclavas "Šlask".

Savukārt RFS otrdien Čempionu līgas kvalifikācijas otrās kārtas mačā izbraukumā ar 0:4 zaudēja Norvēģijas komandai "Bodo"/"Glimt".

Sacensību fināls notiks 2025.gada 28.maijā Polijas pilsētā Vroclavā.

Iepriekšējās sezonas finālā Atēnās Pirejas "Olympiacos" futbolisti papildlaikā ar 1:0 pārspēja Itālijas "Fiorentina".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi