Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

SEB MTB maratons - gan sportistiem, gan brīvdienu braucējiem

Tas ir viens no lielākajiem un labākajiem pasākumiem, raksturojot SEB MTB maratonu, atzīst Krists Neilands, kurš šajās kalnu divriteņu sacensībās ir pērnā gada Latvijas čempions. "Dalībnieku konkurence maratonā ir liela, jo katrā posmā piedalās visi vadošie riteņbraucēji. Bet ir svarīgi zināt, ka katrā maratona posmā ir arī trase, kurā var startēt visi, kas to vēlas - un ticiet man, braucēju ir daudz."

Tiem, kuriem patīk azartiska, ātra un, neslēpsim, arī bīstama riteņbraukšana, ir jāzina, ka Igo Japiņa sporta aģentūra atklājusi reģistrāciju Latvijas lielākajam velosacensību seriālam - SEB MTB maratonam, kurš šogad norisināsies jau 13. sezonu. Tā organizatori atzīst, ka laika gaitā tas kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem sporta notikumiem Latvijā. "Pirmsākumos SEB MTB maratonā piedalījās vairāki simti dalībnieku, bet pērn uz starta vienā posmā vidēji stājās jau teju 2500 riteņbraucēju," atzīst Toms Markss, Igo Japiņa sporta aģentūras pārstāvis.

SEB MTB maratona 1. posms notiks jau 27. aprīlī: Cēsis-Valmiera. Sacensību 2. posms noritēs Smiltenē 11. maijā (Latvijas čempionāts XCM); 3. posms - Vietalvā 15. jūnijā; 4. posms risināsies Siguldā 6. jūlijā. Siguldas posms iekļauts arī Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) kalendārā un saņēmis UCI kategoriju. 5. posms būs jau Kuldīgā 27. jūlijā, 6. sacensību posms notiks Cēsīs 10. augustā, bet noslēdzošais, 7.posms - 28. septembrī Tukumā.

Ikviens riteņbraucējs aicināts izmēģināt spēkus kādā no posmiem trijās distancēs. Skandi Motors distance (60-75 km) šogad būs izveidota šķēršļotā apvidū. Tajā iekļauti dažādi nobraucieni, kāpumi, šauras taciņas, ūdens šķēršļi un citi pārbaudījumi. Šī distance paredzēta dalībniekiem, kuri trenējās vairākas reizes nedēļā, kā arī ir sevi apliecinājuši Virši - A braucienā iepriekšējo gadu maratonos. Virši - A distance (40-50 km) vispiemērotākā būs aktīvās atpūtas cienītājiem, kuri riteņbraukšanu uztver kā hobiju. Šeit trases būs nedaudz īsākas un tehniski vieglākas, tomēr netrūks interesantu un aizraujošu pavērsienu un izaicinājumu. Savukārt tie, kuri vēlas nesteidzīgi izbaudīt dabu un vienkārši pavadīt dienu aktīvā atpūtā, aicināti piedalīties Mammadaba veselības braucienā (25-40 km) bez laika kontroles. Sacensību organizatori parūpējušies, lai arī pašiem mazākajiem riteņbraucējiem būtu iespēja sajust sacensību garu - bērnu braucieni būs 400-1000 m gari.

Informācija par reģistrāciju SEB MTB maratonam vai kādam tā posmam un sacensību nolikums atrodams portālā www.velo.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Uz LOK prezidenta amatu kandidēs pieci pretendenti

7. maijā noslēdzās Olimpisko sporta veidu federāciju pieteikumu iesniegšana Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas pārskata - vēlēšanu sesijā paredzētajām vēlēšanām. Kopum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi