Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sākas viens no Ziemeļeiropas lielākajiem šaha notikumiem – RTU Open 2022

No 13. līdz 21. augustam starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, Ķīpsalas ielā 8, notiks jau 11. starptautiskais šaha festivāls –Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) atklātais turnīrs RTU Open 2022. Festivāls svinīgi tiks atklāts pirmdien, 15. augustā, plkst. 16.30.

Šogad festivālā notiks astoņi dažādi turnīri ar dažādām laika kontrolēm, pulcējot ap 700 spēlētāju no 30 dažādām valstīm – gan šaha lielmeistarus un jaunos talantus, gan šaha entuziastus.

Festivālā tiks aizvadīts viens ātrā šaha turnīrs, divi ātrspēles turnīri un pieci klasiskā šaha turnīri. Galvenais jeb A turnīrs sāksies 15. augustā. Tas ilgs visu nedēļu un tajā piedalīsies ap 200 šahistu no visas pasaules, viņu vidū būs arī vairāki lielmeistara titula īpašnieki.

Līdz ar galveno turnīru sāksies vēl divi turnīri. B turnīrs paredzēts amatieriem ar ELO reitingu zem 2300, bet Y turnīrs veidots speciāli junioriem vecumā līdz 14 gadiem ar ELO reitingu, kas nepārsniedz 2200 punktu robežu.

Pielāgojoties jaunajiem Starptautiskās šaha federācijas noteikumiem, C turnīrs sāksies ceturtdien, 18. augustā. Tajā piedalīsies spēlētāji ar ELO reitingu līdz 2300. Savukārt D turnīrs, kurā piedalīsies šahisti ar ELO reitingu līdz 1800, sāksies 19. augustā.

Lai arī festivāls svinīgi tiks atklāts 15. augustā, zibens un ātrspēles turnīri pulcēs šahistus Ķīpsalā jau šajā nedēļas nogalē. Savukārt tradicionālais svētdienas vēlā vakara zibens turnīrs pēc visu klasisko turnīru noslēguma kļūs par festivāla kulminācijas punktu.

RTU Open 2022 šogad nepiedalīsies Krievijas un Baltkrievijas šahisti.

Festivāla balvu fonds šogad plānots 27 800 eiro apmērā.

Pēc divu gadu pārtraukuma skatītāji spēlēm varēs sekot līdzi klātienē. Vienlaikus spēļu norise būs vērojama arī festivāla oficiālajā tīmekļa vietnē rtuopen.lv. Par turnīra gaitas atspoguļošanu rūpēsies pasaules slavenais šaha lielmeistars un komentētājs rīdzinieks Arturs Neikšāns.

RTU Open 2022 ģenerālatbalstītājs ir RTU. Pasākumu atbalsta Rīgas valstspilsētas pašvaldība, Starptautiskā Šaha federācija, Latvijas Sporta federāciju padome, Izglītības un zinātnes ministrija, starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 un Latvijas Šaha federācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi