Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Rubļevska un Čerkovskis kvalificējas pasaules čempionāta finālsacensībām

Latvijas modernās pieccīņas sportisti Jeļena Rubļevska un Deniss Čerkovskis ceturtdien kvalificējās Taivānā notiekošā pasaules čempionāta finālsacensībām. Pārliecinošāk nostartēja Čerkovskis, kurš savā grupā izcīnīja ceturto vietu. 
Sākotnēji paukošanā Čerkovskis sasniedza trešo labāko rezultātu, peldēšanā bija 18. ātrākais grupā, bet šaušanas un skriešanas apvienotajā disciplīnā uzrādīja desmito labāko laiku un pārliecinoši garantēja vietu finālā.

Savukārt Rubļevska dāmu konkurencē savā grupā bija tikai 15. labākā, bet arī ar to bija pietiekami, lai kvalificētos cīņām par medaļām. 

Latvijas sportiste sākotnēji paukošanā izcīnīja piekto vietu, peldēšanā bija tikai 29. ātrākā, bet šaušanas un skriešanas apvienotajā disciplīnā sasniedza 12.rezultātu. 

Kā ziņots, Taivānu piemeklējušās tropiskās vētras dēļ abās diciplīnās sacensības ilga divas dienas. Dāmas trešdien aizvadīja paukošanu un peldēšanu, bet vīri - paukošanu. 

Dāmām fināls notiks piektdien, bet kungiem - sestdien. Latvijas pārstāvji plāno piedalīties arī jauktās stafetes sacensībās svētdien. 

Visu laiku sekmīgāko valstu vidū Latvijas modernās pieccīņas sportisti ar divām bronzas godalgām pasaules čempionātos dala 27.vietu. Savukārt Lietuva ar pieciem zeltiem, septiņiem sudrabiem un astoņām bronzas godalgām atrodas dalītā desmitajā vietā ar ASV. 

Savukārt visu laiku sekmīgākie ir Ungārijas sportisti, kuri pasaules čempionātos izcīnījuši 49 zeltus, 40 sudrabus un 32 bronzas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi