Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Radeviča paliek centimetra attālumā no olimpiskās bronzas medaļas tāllēkšanā

Latvijas tāllēcēja Ineta Radeviča trešdien Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja 4.vietu, jau pirmajā lēcienā sasniedzot savu sezonas labāko rezultātu - 6,88 metri. Pamazām Ineta kopvērtējumā noslīdēja uz 3.vietu, bet piektajā lēcienu sērijā ASV sportiste Dženaja Delouča Radeviču pārspēja par vienu centimetru, izcīnot bronzas medaļu.

Jau pirmajā lēcienā Ineta uzdeva toni pārējām - 6,88 ir viņas sezonas tālākais lēciens, kā arī otrs tālākais lēciens karjerā. Pirmo lēcienu sēriju mūsējā pabeidz kā līdere, bet ar savu otro mēģinājumu 7,12 sasniedz galvenā favorīte Britnija Rīza (ASV), nobīdot Inetu uz 2.vietu. Radeviča savā otrajā lēcienā atbild ar 6,77. Tikmēr ar savu otro mēģinājumu 7,07 aizlec krieviete Jeļena Sokolova - tas nozīmē, ka Ineta pēc otrās lēcienu sērijas ir trešā.

Savā trešajā lēcienā Latvijas sportiste vēlreiz pārsniedza vakardien kvalifikācijā sasniegto - atkal stabils lēciens un rezultāts 6,74 metri. Radeviča tādējādi pārliecinoši iekļuva starp tām astoņām sportistēm, kuras varēja izpildīt vēl pa trim mēģinājumiem.

Ceturtais lēciens Inetai ļoti tāls, taču krietni pārkāpts atspēriena dēlītis un pacelts sarkanais karodziņš. Konkurentes tālāk nelec un arī pirms pēdējiem diviem lēcieniem mūsu tāllēcēja ieņem bronzas pozīciju.  Diemžēl piektajā mēģinājumā amerikāniete Delouča par vienu (!) centimetru apsteidz mūsējo, izstumjot no pirmā trijnieka. Pašai Inetai piektais mēģinājums pagalam neizdodas, tādēļ visas cerības uz medaļu jāieliek sestajā lēcienā. Diemžēl arī tajā neizdevās atgūt zaudēto (6,79) - 4.vieta. Finālā mūsu tāllēcēja visos ieskaitītajos lēcienos lēca tālāk kā kvalifikācijā, kad ar 6,68 metriem izcīnīja 5.vietu.

Par čempioni kļuva amerikāniete Britnija Rīza - ieskaitīti tikai divi mēģinājumi, taču viens no tiem padevās olimpiskā zelta vērtībā - 7,12 metri. Sudrabs tika krievietei Jeļenai Sokolovai (7,07), bet bronza jau minētajai Deloučai (6,89). 

Radevičas 4.vieta ir līdz šim augstākais Latvijas olimpiešus saniegums Londonas olimpiskajās spēlēs. Vismaz 4.vietu garantējuši arī pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kuri ceturtdien plkst.21 aizvadīs spēli par bronzas medaļām.

Iepriekš Ineta tikusi pie Eiropas čempiones titula (2010) un bronzas medaļas pasaules čempionātā (2011). Viņa ir arī Latvijas rekordiste tāllēkšanā - 6,92. Pirms četriem gadiem Pekinā viņa nestartēja, jo bija dēla gaidības, savukārt savās pirmajās olimpiskajās spēlēs Atēnās ieņēma 13.vietu tāllēkšanā un 20. - trīssoļlēkšanā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi