Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Protestējot pret cīņu izslēgšanu no olimpiskajām spēlēm, Bulgārijas izlases treneris pieteicis badastreiku

Bulgārijas grieķu-romiešu cīņas izlases treneris un divkārtējais olimpiskais čempions Armens Nazarjans sācis badastreiku, protestējot pret Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu no 2020.gada Olimpiādes programmas izslēgt cīņas, paziņojusi Bulgārijas Cīņas federācija. 

"Divkārtējais olimpisko spēļu čempions Nazarjans apņēmies neēst līdz Eiropas čempionātam cīņas sportā, kas 22.martā notiks Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi," teikts federācijas paziņojumā. 

Nākamās divas nedēļas Nazarjans uzturā lietošot tikai sulas, paužot sašutumu un protestu pret SOK lēmumu par cīņas sporta izslēgšanu no olimpiskajām spēlēm. 

"Cīņas vienmēr bijušas Olimpiādes programmā, un šāds lēmums nav pareizs. Ceru, ka mana rīcība liks SOK pārstāvjiem mainīt savu lēmumu," pastāstījis Nazarjans. 

Pašlaik 38 gadus vecais Bulgārijas sportists kļuva par olimpisko čempionu grieķu-romiešu cīņā 1996.gada Atlantas Olimpiādē, pārstāvot Armēniju. Otro zelta godalgu viņš izcīnīja 2000.gadā Sidnejā, kad jau startēja zem Bulgārijas karoga. Tāpat viņš ieguva bronzu 2004.gada olimpiskajās spēlēs Atēnās. 

Profesionāļa karjeru Nazarjans noslēdza 2009.gadā, bet pašlaik viņš ir Bulgārijas izlases galvenais treneris grieķu-romiešu cīņā. 

Kā zināms, SOK izpildkomiteja par lēmumu izslēgt cīņas no olimpisko spēļu programmas paziņoja februāra vidū.

Organizācija nolēmusi spēļu programmā saglabāt moderno pieccīņu, bet izņemt cīņas. 

Tādējādi brīvā cīņa, sieviešu cīņa un grieķu-romiešu cīņa nokļuvusi grupā ar septiņiem pretendentiem uz iekļaušanu olimpisko spēļu programmā. No šiem astoņiem sporta veidiem tiks izvēlēts viens, kas turpmāk būs redzams uz lielākās globālā sporta skatuves. 

Protestu pret šādu lēmumu jau pauduši viens no pasaules titulētākajiem cīkstoņiem, 1996.gada Atlantas olimpisko spēļu čempions brīvajā cīņā svara kategorijā līdz 52 kilogramiem bulgārs Valentins Jordanovs un 2000.gada Sidnejas olimpisko spēļu čempions brīvajā cīņā Sagids Murtazalijevs no Krievijas. 

Abi šie sportisti pēc SOK lēmuma publiskošanas atteicās no savām olimpiskajām zelta medaļām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi