Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Preimanim 24. vieta pasaules čempionātā MTB izslēgšanas braucienā

Latvijas kalnu riteņbraukšanas izlases sportists Matīss Preimanis izcīnījis 24. vietu Norvēģijā notiekošajā pasaules čempionātā MTB XC izslēgšanas braucienu sacensībās. Tikmēr Oskars Muižnieks, debitējot starptautiskajā līmenī, ierindojās 53. pozīcijā, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.Otrdienas pievakarē norisinājās eleminatora, jeb izslēgšanas braucienu sacensības, kur Latviju pārstāvēja abi mūsu elites braucēji – Preimanis un Oskars.

Izslēgšanas braucienos vienā konkurences grupā startē gan elites, gan arī U23 un junioru grupu sportisti.No sākuma norisinājās kvalifikācijas braucieni uz laiku, lai noskaidrotu tos 32 riteņbraucējus, kuri kvalificēsies izslēgšanas braucieniem. Kopumā vīru grupā bija pārstāvēti 56 sportisti. Preimanis aptuveni kilometru garo trasi ar asiem pagriezieniem, lēcieniem un citiem šķēršļiem veica minūtē un 44 sekundēs. Tas deva 28. vietu un iespēju sacensības turpināt izslēgšanas braucienos. Tikmēr Oskars Muižnieks debijas sacīkstēs trasi veica minūtē un 51 sekundē. Tas šoreiz deva 53. pozīciju, kas neļāva turpināt cīņu par uzvaru.Izslēgšanas braucienos Preimanis startēja ceturtajā braucienā, kopā ar vēl trijiem konkurentiem. Mūsu sportists, lai arī aizvadīja cienījamu braucienu, tomēr neiekļuva starp diviem ātrākajiem, kas turpinātu cīņu par medaļām otrajā kārtā. Sacensību noslēgumā DPA Cycling team riteņbraucējam 24. vieta. Par pasaules čempionu kļuva beļģis Fabrice Mels, aiz sevis atstājot zviedru Emilu Lindrenu un francūzi Kevinu MikeluNākamais starts Latvijas pārstāvjiem pasaules čempionātā gaidāms ceturtdien, kad junioru konkurencē XCO krosā startēs Tomass Kārlis Iļjenko un Dāvis Perševics.

Pasaules čempionāts MTB riteņbraukšanā šogad norisinās Norvēģijas kalnu pilsētās Lillehammerē un Hafjellē. Nedēļas laikā tiks noskaidroti pasaules čempiona titula ieguvēji Olimpiskā XCO krosa, izslēgšanas braucienu, stafetes, kā arī nobrauciena (Downhill) disciplīnās. Par medaļām sacenšas elites, U23 un junioru vīri, kā arī šo pašu kategoriju dāmas.

Latviju nozīmīgajās sacensībās kopumā pārstāv septiņi riteņbraucēji. Elites vīru grupā startē Matīss Preimanis („DPA Cycling team”) un Oskars Muižnieks („Trek team”). U23 konkurencē Latvijas krāsas aizstāv Mārtiņš Blūms, Arnis Pētersons (abi „ZZK”), kā arī Pēteris Janevics („DPA Cycling”). Tikmēr vēl divi latvieši cīnīsies junioru grupā. Dalībnieku vidū redzēsim gan Tomasu Kārli Iļjenko („Trek team”), gan arī Dāvi Perševicu  („NN Sporta klubs”).






Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi